En dag på Alfons Åbergs kulturhus
Annons
Reseberättelse:

En dag på Alfons Åbergs kulturhus

(Sverige, Göteborg, Alfons Åbergs kulturhus)

Passade på att gå till Alfons Åbergs kulturhus en dag i juli då det regnade. Var mycket folk när vi kom dit, dock blev det lite lugnare framåt eftermiddagen. Barnen vi hade med oss var 2 och 6 år.  Utanför finns barnvagnparkering. Barnvagn får inte tas med in men bärselar finns för utlåning för de som har med sig bebisar.

Inredningen i huset är välgjord och genomtänkt, det känns verkligen som att man är och besöker Alfons i hans stad och hem. Där fanns korvmojjen, konsum, biograf samt annat innehåll i en liten stad byggd för barnen. Perfekt för barn som gillar att leka rollekar som att leka affär, sälja korv samt besöka Alfons i hans hemmiljö. Barnen kunde även klättra upp i Alfons trädkoja och åka en kort tur i hans snickrade helikopter.

För 6-åringen var höjdpunkten på dagen de olika teatrarna. 2-åringen tyckte det var roligare att få leka fritt. Övervåningen är en lite lugnare plats med utrymme att läsa för barnen, ett hörn för legobygge och en inte-nudda-golv hinderbana.

Med barnsemesterkortet ingår gratis pannkakor för barn så när solen tittade fram fikade vi på den trevliga uteplatsen. Alfonshuset ligger fint och centralt beläget vid trädgårdsföreningen i nära koppling till kollektivtrafiken. Skulle säga att det passar bäst för barn i åldrarna 1-8 år.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se