En dag i Borås Djurpark - Testfamilj
Annons
Reseberättelse:

En dag i Borås Djurpark - Testfamilj

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

En solig och lagom lördag bestämde vi oss för att åka till Borås Djurpark då vi tidigare lyckats få äran att bli testfamilj för Barnsemester.se . Vår dotter som snart är tre år var förväntansfull i bilen på väg dit. Väl framme vid Borås Djurpark så kom en smärre ångest då parkeringen i princip var full och man kände att det här blir ju spännande med alla människor, men efter kört en bit förbi badet som ligger intill så fanns en parkering. Parkering är något som kan bli bättre! Väl inne i djurparken upplevdes ingen trängsel trots mycket människor. 

Djurparken har många djur som man kan se och en stor favorit hos vår dotter är helt klart där man får komma in och klappa djuren som innefattar kaniner, getter och minigrisar. Andra saker som hon uppskattade var att få köra John Deere traktor elbil. Det kostar tio kronor gången och det fanns personal man kunde växla hos. Ett stort plus på det! Även att köra grävmaskin var mycket uppskattat även det kostade 10 kronor.

I Parken finns även ett antal härliga lekplatser för barnen att leka loss på. Och intill dessa finns goda möjligheter att även äta medhavd picknick vid. Det finns även grillplatser så att man kan grilla. För oss som var lite "lata" och inte hade picknick-korgen med oss så fungerar det ypperligt att äta i parken då det finns god tillgång att kunna köpa mat, dryck och glass mm på många ställen i parken. Dessutom har Borås djurpark en målsättning att så långt det är möjligt att erbjuda ekologiskt, KRAV-odlat, svenskproducerat och palmoljefri mat och det tycker vi är tummen upp för det.

Det pågår även aktiviteter i parken såsom man kan få se när lejonen får mat, lära sig mer om sälar med mera. Lärorikt! Det finns även så att man kan åka tåg igenom parken och det kostar också liksom det finns ponnyridning. Min personliga åsikt är att en del saker kanske skulle ingå i inträdet som t.ex. tåget.  Insåg sedan på vägen hem i broshyren att det finns möjlighet att få vara djurvårdare under en dag. Det är något som jag som vuxen hade tyckt varit intressant och detta är ju något man kan planera in! Det kostar dock en del, men det är något man skulle kunna göra med sitt barn eller ge sitt barn i födelsedagspresent. Dock är det 12 års gräns utan målsman sällskap.

Summa summarum så har vi haft en kanondag i Borås Djurpark. Det var en positiv upplevelse och något vi gärna besöker igen. Att få se djuren stora som små är mäktigt och intressant! Det är fräscht och rent på toaletter och caféer, men även vid rastplatserna där man kan äta medhavd mat. Ett besök i parken passar bäst enligt oss barn från 2 år upp till 12 år ungefär.  Vi är tacksamma att vi fått möjligheten att testa på Borås Djurpark och hade vi bott närmre hade ett årskort varit naturligt att ha!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se