Aalborg zoo
Annons
Reseberättelse:

Aalborg zoo

(Danmark, Aaalborg, Aalborg zoo)

Köttfärsås och pasta

Myrslok

Chimpansunge

Pumba eller ett vårtsvin

Vi åkte från Göteborg med båten 8.00. Barnen blev så uppe i varv av allt nytt och de var trötta efter båtresan. Vi hittade ett matställe i Fredrikshavn som tyvärr inte hade barnmeny så barnen åt ingenting.

Barnen, 1 år och 11 månader och en 4-åring, var därför redan trötta och hungriga när vi kom till Aaalborg zoo vid 13. Vi började att äta, men pastan och köttfärssåsen gick inte hem hos äldsta barnet så han fortsatte att vara kinkig och uppehöll sig mest i lekparken. Han åkte många åk i rutschkanan så den var verkligen uppskattad. De höll på att bygga ett nytt matställe (bygga om?) och det tror jag kommer att bli bättre.

Det minsta barnet somnade efter maten så jag fick gå runt själv och titta på djuren. Det var en liten park om jag jämför med Kolmården och Skansen och det är enbart djur förutom lekparken så barnen bör ha ett djurintresse om denna park ska vara intressant.

Jag tyckte att det var mysigt att gå och titta på girafferna, zebrorna, elefanterna, flamingos, apor. Bland det mest intressanta var myrsloken. Det var en myrslok inne så den kom vi nära. Vilket speciellt djur. Det gick även några ute i en hage.

Under min promenad så fick jag se en liten chimpansunge. Den var riktigt söt och jag stod och tittade på den ett bra tag.

Överlag var det en trevlig park men jag rekommenderar inte att gå till parken direkt efter färjan om ni inte har större barn som hanterar nya miljöer bättre. Det tar ca 40-45 minuter med bil från Fredrikshavn till Aaalborg zoo.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se