Tekniska museet
Annons
Reseberättelse:

Tekniska museet

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Att skapa energi

Testa att bygga ett kugghjul

En digital spegel

En annan digital spegel

Vi besökte tekniska med två sjuåriga tjejer. Vi inledde med att äta på restaurangen. Maten var bra, vällagat till bra priser. Dessutom var det ganska lugnt och skönt i lokalen.


Tekniska museet har ett stort antal utställningar och vi började besöket med utforska laserrummet. Där kunde vi styra laserstrålar och skapa mönster med hjälp av våra kroppsrörelser, spännande tyckte alla i sällskapet.


Det stora utställningen under sommaren heter “Digital Revolutions” och handlar om utvecklingen av digital teknik. Här fanns det mycket att se, pröva och läsa. Vi testade att spela Nintendo 8-bitar, vilket vi vuxna tyckte var roligt! Barnen tyckte det var spännande men förstod inte mycket av utställningen. Det var mycket att läsa för att helt och hållet greppa innehållet. En en höjdpunkt för barnen var dock de digitala speglarna med olika effekter, se gärna bilderna.

Vi tittade även på utställningen “Spelet om energin” som kanske främst var riktad mot äldre barn. Här kunde man lära sig om klimatförändringar och testa att sin egen energikonsumtion. Man kunde även skapa olika typer av rörelseenergi, tex genom att cykla eller pumpa vatten. Det uppskattades mycket av barnen!


Utställningen 100 innovationer visar de viktigaste innovationerna genom tiderna och här kunde vi  även rösta på vilket innovation vi tyckte var viktigast. Även i denna utställning var det en hel del att läsa. Vi gick runt och tittade på uppfinningarna men det som lockade barnen mest var pysselrummet där de kunde bygga olika konstruktioner. Här fanns även en 3D- skrivare, vilket vi vuxna tyckte var roligt att se.


Vi avslutade besöket med att titta i gruvan och sedan leka i lekrummet. Detta tyckte barnen var bland det roligaste. Här fanns det mycket att leka med och rummet var anpassat för det lite yngre barnen.




Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se