Testfamilj på Givskud Zoo
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Givskud Zoo

(Danmark, Givskud/Billund, Givskud Zoo)

Dag 2 på vår resa i Danmark åkte vi till Givskud Zoo. Det var verkligen en märklig upplevelse. Djurparken är uppbyggd så att man ska kunna ta sig runt med bil på safari runt hela parken.

Man står först i kö med bilen, åker in och ställer sig sen på parkering nr.1. Därifrån kan man gå runt och se på de djur som finns i området, sen kan man ta bilen och åka igenom safarin med giraffer, bisonoxar, zebror och många andra djur, för att komma till parkering nr.2. Där stannade vi och grillade lite korv på en av elgrillarna i området medan barnen kikade på mungo som gnagde på något djurben (blä).

Sen kan man åka vidare och ställa sig på parkering nr.3. Därifrån gick vi förbi aporna och flamingon till den nya, livsfarliga dinosaurieparken. ”Håll er på stigen och mata inte dinosaurierna” står det på stora varningsskyltar. Det var den här delen av djurparken barnen gillade bäst. I slutet av stigen efter många långa, stora, läskiga dinosaurier tog vi vuxna oss en enorm kopp kaffe i skuggan av ett träd medan barnen svalkade sig med varsin glass. Vi köpte varsitt dinosaurieägg till dem som vi la i vatten när vi kom hem, efter ett par dagar kläcktes två dinosaurieungar ur dem.

Vid entrén kan man köpa biljetter till en guidad tur med buss som åker runt safarin.Men man måste bestämma vilken tid man vill åka med bussen, och när vi skulle åka kl15 hade vi fullt upp mitt inne i parken och hann inte till bussen. Vi fick nöja oss med att åka i bilen med en CD som guidade oss. Vi åkte b.la. in till lejonen, men när vi var där var det så varmt att de mest låg under ett skuggigt träd och sov.

Vi såg sen en skylt om uttrar som vi följde till fots och såg en familj uttrar simma omkring till barnens stora förtjusning, de var verkligen eleganta under vattnet.

Det fanns många djur att se, vissa vi aldrig sett förut, och stora lekplatser åt barnen, så vi hade en rolig dag. Trots det lite annorlunda formatet på djurparken hittade vi runt bra och hann se väldigt mycket.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se