Borås Djurpark, reseberättelse från testfamilj
Annons
Reseberättelse:

Borås Djurpark, reseberättelse från testfamilj

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Borås djurpark testfamilj. Reseberättelse

Vi åkte som testfamilj till Borås djurpark på midsommarafton 2015.  Det var en lagom varm dag med en liten regnskur. Att åka på midsommarafton tycker vi är idealiskt då det inte är mycket folk i parken så man kan gå i lugn och ro och verkligen få en chans att se djuren.  Vi är en ganska stor familj med sju barn i åldrarna 14,13,11,9,7,4 och 3 år.

Vi anlände på förmiddagen och det var ingen kö alls så det gick fort att komma in. Vi hyrde en skrinda så slapp bära all packning vi hade med oss. Då det finns grillplatser utplacerade så hade vi med oss korv att grilla och fika till senare. Vill man hellre äta färdig mat så finns det ett antal olika restauranger och kiosker runtom i parken.

Första stoppet var ponnyridning där äldsta dottern som är 4 år fick ta sig en ridtur. Sedan blev det liten åktur för några på eldrivna små traktorer.

Vi tittade på pingviner och sedan blev det paus med grillning och lek på en av dom fantastiska lekplatserna som finns. Samtidigt lyckades vi få en glimt av/ järven som behagade visa sig. Vid björnhägnet fanns en helt ny lekplats som uppskattades. Det var en ”naturlig” lekplats tillverkad av naturmaterial. Det fanns vattenlek där så ett ombyte kläder för de minsta hade varit bra att ha med sig.

Vi fick se de flesta djuren och vädret var mestadels på vår sida, höjdpunkten för vissa av barnen var av någon konstig anledning när en av orangutangerna spydde och sedan tillsammans med två kompisar slickade upp allt igen, blä.

Det finns många djur att se. Allt från höns och får till elefanter och tigrar. Alla i familjen uppskattar ett besök på Borås djurpark och vi upplever att det finns något för alla barn avsett om de är snart 15 eller dryga tre år. För vårt två yngsta så var ändå det bästa djuret en helt vanlig katt som smitit in i parken och spatserade på vägen.

På djurparken finns ett litet tåg som man kan åka med. Resan tar ca 20 minuter och en inspelad guide berättar om de olika djuren man åker förbi. En resa är nog trevlig men som ett komplement till en promenad runt parken. Risken är stor att man inte hinner se djuren man passerar. Det finns ett par souvenirbutiker där man kan köpa med sig minnen hem. Priserna är helt ok och alla fick med sig en liten sak.

Efter en hel dag på Borås djurpark var vi alla nöjda och det blev många goa minnen att ta med hem. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se