Annons
Reseberättelse:

Hannover upplevelse Zoo och Autostadt i Wolfsburg

(Tyskland, Hannover/Wolfsburg, Autostads i Wolfsburg och Hannover upplevelse Zoo)

Flamingos på båtsaffarin


Då vi är en familj om både gillar bilar och djur blev vi jätteglada när vi fick reda på att vi blivit testfamilj till Hannover Erlebnis Zoo och Autostadt i Wolfsburg. Själva resan gick över Öresundsbrun och färjan mellan Rödby Puttgarden. Ett tips, brobizzen funkar både på bron och på färjan och du kommer förbi några av köerna. Efter en natt i Soltau så var det då dags för Autostadt. Det första vi gjorde var att anmäla barnen till att ta körkort. Innan det blev vår tur hann vi testa klätterställningen och små bilar man kunde sitta i för att lära sig mer om trafikvett. Barnen tyckte det var kul även om de inte kunde tyska. I samma lokal fanns också möjlighet att testa olika cyklar och andra konstruktioner med hjul som gjorde att man kunde ta sig framåt. Det var jätteroligt! Själva körskolan för att ta körkort genomfördes på tyska men de gjorde korta sammanfattningar på engelka och en förälder fick vara med. Sedan var det dags för uppkörning, självklart i VW-bilar och en Porsche. Banan tyckte de var jätterolig med riktiga trafikljus och rondeller.

Autostadt i sig är fullt av överraksningar. Nu på sommaren finns det många olika fontäner i parken. (Kolla gärna upp vilka tider innan ni åker.) Allt ifrån fontäntunnlar att gå igenom, fontänstrålar som du kan styra till fontäner att hoppa och leka i samt en brygga ute på vattnet med massa ånga.
Till barnens förtjusning blev de blöta fler än en gång!


Varje bilmärke som tillhör VW-familjen hade ett eget hus där de visade upp sina bilar. I de allra flesta fanns det något för barnen att göra. Dottern på 5 år gillade bla Audi, där fick man gå omkring med en boll som lös och som bytte färg. Stoppade man den i vissa hål fick man fram mer information om bilar mm. Hon gillade också Skoda där hon målade en tygkasse. Sonen på 9 gillade alla. Det är inte var dag man får se en Bugatti Veyron på nära håll, provsitta Porschebilar eller se en lasershow på en Seatbil!

Själva husen i sig är värda att besök, framförallt om man gillar arkitektur. Vi hade också bokat in oss på en Werkstour in i VW fabriken. Först åke vi båt en liten bit, och sedan ett minitåg inne i VW frabriken. Det var intressant att se hur bilarna sätts ihop. När vi var där var det en tur om dagen måndag-fredag som gick att boka. I övrigt får man följa med i mån av plats. Turen är främst till för de som hämtar
sin nya VW på Autostadt. Under dagen finns också flera guidade turer och särskilda visningar för barn. Alla är dock på tyska.


När vi var där fick vi också göra ett eget boulespel av ballonger och sand. Kul att göra och en kul souvenir att ta med hem. Dagen avslutades med att barnen fick göra sig en egen pizza, alltifrån att platta ut degen till att välja ingredienser.


Vi bodde på ett mycket trevligt hotell med trevlig personal i Hannover, Grand Hotel Mussmann. Hotellrummet hade till barnens förtjusning eget bubbelbadkar! Läget var perfekt, precis utanför centralstationen. Därifrån går det tåg till Wolfsburg och Autostadt flera gånger i timmen.
Dag två tog vi spårvagnen till Hannover Erlebnis Zoo. Det gick mycket smidigt och över lag är det lätt att ta sig fram i Hannover med spårvagnarna/tunnelbanan. Vi hade ett Hannover City Card och då var det fria resor och rabatter på flera inträden. Väldigt smidigt!


Djurparken var uppdelad i flera olika temaområden. Det var verkligen snyggt gjort! Hela parken kändes lummig och grön och att temaområderna och djuren passade bra ihop. Elefanterna bodde tex i ett gammalt tempel. I området Serangetti åkte vi i en saffaribåt. Det var en härlig upplevelse att komma nära djuren helt ljudlöst. Vi fick bland annat se flodhästar, noshörningar, massa flamingos och andra savanndjur.


På flera ställen i parken fanns det små klätteravdelningar som barnen gillade. Några inhängnader fick man gå in igenom vilket var spännande. Vid isbjörnarna fanns det också möjlighet att vaska guld och hoppa i studsmattor. Detta kostade någon euro extra. Något hela familjen tyckte var kul var att man kunde
gå ner och se under vattnet hur isbjörnar, pingviner och sälar simmade. Detta kunde man också göra hos flodhästarna.


Det finns också en större lekplats med aktiviteter för alla åldrar. Mest poppis blev att åka i träbanan på stora uppblåsta däck. Detta är det 5 årsgräns på. Att tänka på är att det kan vara långt att gå runt hela djurparken och tyvärr hittade vi inga kärror för uthyrning.


Vi har varit på många andra djurparker tidigare men denna var verkligen speciell och vi kan varmt rekommendera en tur till Hannover Erlebnis Zoo!

I Hannover hann vi också med en stadsrundtur. Genom den fick vi en bra uppfattning om staden och dess olika sevärdheter. Rundturen uppskattades nog mer av oss vuxna än av barnen. Vi tyckte också att det fanns trevliga affärer och bra gallerior.


Som avslutning på den tredje dagen tog vi oss till Herrenhäuser Gärten - ett slott med en mycket stor park. Där finns fina planteringar och växthus med tropiska växter och prisbelönta orkideer. Granne med trädgården finns också SEA LIFE Hannover.

Vi vill gärna komma tillbaka till Hannover och Wolfsburg igen!
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se