Sala Silvergruva- Testfamilj 2015
Annons
Reseberättelse:

Sala Silvergruva- Testfamilj 2015

(Sverige, Sala, Sala Silvergruva)

Väntar på att gå ner i gruvan

Nere i gruvan

En dag i juli var målet Sala Silvergruva. Vi hade förberett oss ett par dagar innan genom att ringa och boka in oss på de visningar vi ville gå på, vilket var tur, för det var rätt mycket folk och många turer var fullbokade när vi kom dit.

Eftersom vi vuxna varit i gruvan tidigare så riktade vi in oss på att barnen skulle få en rolig upplevelse. De hade två olika turer särskilt anpassade för barn. Den ena turen riktade in sig för barn mellan 4-8 år och den andra för 8-12 år. Våra flickor var 5 år och 8 år så vi valde att dela upp oss två och två. Jag gick med lilltjejen på ”Lilla Barnäventyret”. Äventyret började med att guide i tidsenliga kläder berättade om hur det gick till när man först hittade silver i Sala. Sedan fick vi gå ner i gruvan och guiden stannade ett par gånger och berättade något spännande. När vi kom ur gruvan var det dags för skattjakt. Skattjakten sträckte sig runt gruvområdet och den var mycket uppskattad av barnen.

Pappa och stortjejen gick på ”Stora Barnäventyret”. De fick börja med att åka hiss ner 60 meter i gruvan. Guiden stannade på olika platser på vägen uppför och berättade olika saker. Även denna tur avslutades med skattjakt.

Guiderna var alla klädda i tidstypiska kläder. De var mycket kunniga och höll sig till den nivå som barnen klarade av.

 

Efter gruväventyren var det dags för lunch. Vi åt lunch på värdshuset som låg på gruvområdet. Men det fanns även många bord och platser på att äta medhavd lunch.

 

Efter lunchen var det dags för mitt äventyr, nämligen Höghöjdsbanan. Den kanske inte ser så märkvärdig ut nere från marken men när man har klättrat upp så ser man hur högt det verkligen är. Innan man klättrar upp får man skyddsutrustning och instruktioner och även träna på hur man ska göra när man väl är där uppe.

Höghöjdsbanan är verkligen en hisnande och fantastisk upplevelse. Man får balansera på hängbroar och rep för att ta sig till nästa träd. På ett ställe får man även åka linbana över till nästa träd. Som tur var stod det en guide där som hjälpte till att få loss oss som behövde hjälp. Det var lite krångligt första gången tyckte jag. Ett plus är att man fick gå banan två gånger. Andra gången gick lite bättre och snabbare för mig då jag inte var lika rädd.

 

Höghöjdsbanan passar bra för de familjer med lite äldre barn då det är krav på att man måste vara 150cm lång och väga mellan 40-110kg.

 

Vi har haft en fantastisk dag i Sala Silvergruva och återkommer gärna.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se