Knuthenborg Safaripark
Annons
Reseberättelse:

Knuthenborg Safaripark

(Danmark, I närheten av Maribo, Knuthenborg Safaripark)

Knuthenborg Safaripark öppnades redan 1969. Parken hade då ett fåtal arter men har idag över 1000 djur som går fritt i parken. I nästan hela parken kan man stanna bilen för att gå ut och se på djuren. Det märks att djuren är vilda men tillräckligt vana vid människor för att låta sig beskådas på riktigt nära håll. En del lät sig även klappas. I en mindre del av parken får man inte gå ur bilen för sin egen säkerhets skull. Vilka delar det gäller är noga skyltat och överallt i parken finns det djurskötare att fråga. 

Till vargarna och tigrarna kan man köra in med egen bil. Tydligen hade vi valt sommarens mest välbesökta dag vilket innebar en halvtimmes väntan i bilkö till först vargarna och något längre väntan till tigrarna.

I mitten av parken finns ett stort klappland med getter. Det var den enda delen av parken som vi hoppade över. Mina barn var mer sugna på tigrarna och tiden räckte inte till båda.

Jag har varit på Knuthenborg förr, som barn. Jag har ett tydligt minne av att min mamma matade aporna mot reglerna och att vi var tvungna att köra ut med en prickigkorvskiva klistrad på framrutan. Nuförtiden kan man inte köra in till aporna med egen bil. Istället får man åka vagn. Alla barn får en handfull med apmat som de kan portionera ut genom ett litet hål. Mina barn 4 år och 8 år åkte två varv för att det var så roligt.

Förutom safariparken finns det en naturlekplats, Danmarks största. Där kan de minsta gräva fram skelett, leda om vatten och de större åka Congo splash eller klättra på naturbanan. Det finns även en vattenlekplats och en stor hoppkudde.

I Danmark är det vanligt att ta med egen madpakke och följaktligen finns det många platser där man kan sitta vid bord och äta. Men det går lika bra att lägga ut sin filt på gräset där det passar en. Vill man hellre köpa sin lunch finns det mycket att välja på på Mombasa Grill. Matsedeln finns på hemsidan. Mittemot Mombasa finns en souvenirbutik och ett glasscafé. Toaletterna är rena och fina. Det finns gott om dem och trots att dagen var välbesökt behövde vi aldrig stå i kö.

Vi körde in i parken innan 12 och lämnade efter 18, trots det kände ingen av oss sig mätt på upplevelsen. Vi kunde lätt ha varit där ett par timmar till! Fyraåringen menade ”Vi kan komma tillbaka imorgon också.” 

Det som drar ner betyget är att barnen måste vara längre än 120cm och minst 6 år för att få åka Congo Splash. Den informationen står inte på deras hemsida eller i deras Safariguide. Och det faktum att det är två timmar efter bron, enkel resa. 

Mitt råd är att ha god tid, kom tidigt och åk sist. Låt det få bli en heldag, det är det värt!

Vad kommer att bli mina barns bestående minne? Antagligen den shetlandsponny som vägrade släppa förbi oss och som valde att kela med bilen i tio minuter samtidigt som han kompis försökte ta ett bett av ratten.

Jennie med Fea 8,5 och Jojje nästan 5.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se