Testfamilj på Vasamuseet.
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Vasamuseet.

(Sverige, Stockholm, Vasamuseet.)

Här kan man testa att lasta om Vasa.

En fin modell av förlisningen.

Här kan man testa att lasta om Vasa.

Vi tog färjan ut till djurgården för att besöka Vasamuseet. När vi planerade semestern var vi inne på muséets hemsida och läste på och såg några klipp från bärgningen av Vasa. Både min man och jag var där som barn, men sedan dess har muséet förändrats väldigt mycket. En maffig byggnad och många besökare.

Att vi var där under högsäsong när det är som mest besökare påverkar säkert vårt intryck. Precis när vi kom in så var det väldigt mycket folk, många stora grupper med guider. Vi saknade en karta över museet där man kunde se hur det hela var upplagt, det fanns någon vid entréplan men den missade vi helt i folkvimlet när vi kom in, och såg den först när vi skulle gå. De trycka broschyrerna hade ingen karta. Vi gick ingen guidad visning och kanske var det en miss.

 

Det var svårt att fånga barnens intresse och det är inte anpassat för mindre barn. Om jag jämför med Livrustkammaren där barnen fick leta möss och hitta saker samtidigt som de fick en berättelse läst för sig, fanns inget liknande på Vasa.

 

Några undantag fanns naturligtvis. Skeletten tyckte de var spännande, särskilt när man kunde se modeller av hur människorna hade sett ut, där stannade vi en bra stund. Äldsta dottern tyckte om aktern, där man på väggen bakom skeppet projicerade bild av hur man tror att Vasas akter var målad. Den del där det fanns skärmar så man själv kan prova att lasta om Vasa för att det inte ska sjunka tyckte de var roligt och det fanns många nog för att slippa köa allt för länge.

 

Vasamuseet är ett väldigt fint museum som vi ska vara stolta över och är väldigt intressant för oss vuxna, men kanske inte lika intressant för de minsta barnen. Restaurangen var fräsch och maten god. Dock har man som på de flesta andra turistställen bara pannkakor och köttbullar på barnmenyn, vilket blir lite enformigt efter ett antal dagar på muséer och andra turistattraktioner.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se