Två Skånepojkar träffar T-Rex på Givskud Zoo
Annons
Reseberättelse:

Två Skånepojkar träffar T-Rex på Givskud Zoo

(Danmark, Billund, Givskud Zoo)

Den afrikanska savannen

Dinosauriefamiljen Beaman

Vi var inte så stora i jämförelse med denna långhalsdinosaurie

Juli 2015


Kian fyra år:

- Mamma, när ska vi åka på Zoo i Danmark?
- Nästa torsdag
- Är det torsdag imorgon?
- Nej, om 7 dagar
- Men åhhh, jag vill träffa dinosaurierna och de andra djuren nuuuu.

Sommaren 2015 var en kall sommar i södra Sverige och det blev en lång väntan för en fyraåring och hans kompis att få träffa dinosaurierna och de andra djuren på Givskud Zoo. Men äntligen var det torsdag och dags att ge sig iväg på bilsemester från Malmö till Jyllland i Danmark.

När vi kört ungefär halvvägs, till Nyborg var det tid för lunch och en längre paus så att barnen kunde få springa av sig. Vi hittade ett konferenshotell med uteservering där vi kunde äta en god lunch och samtidigt njuta av den fina utsikten över Stora Bältbron. Barnen sprang 60 meter fram och tillbaka på gräsplätten bredvid. När vi alla var mätta och barnen hade rastat av sig körde vi vidare mot vårt hotell, Radisson SAS i Silkeborg där vi bokat två nätter. Det var mycket trafik, vilket innebar att vår resa tog länge tid än beräknat (med paus ca 6 timmar). En lång bilresa för småbarn, men med några stopp gick det bra.

När vi kom fram på kvällen åt vi på en närliggande restaurang som heter Bone´s. Maten tog lite väl lång tid för småbarns kurrande magar, men som tur var fanns ett roligt lekrum att busa i under tiden vi väntade. Glassbuffén var också väldigt uppskattad av både barn och vuxna.

Efter en god natts sömn med sköna sängar och god hotellfrukost var vi alla redo för en spännande dag på Givskud Zoo. Bilresan på 45 minuter var lite slingrande och inget att rekommendera för bilsjuka barn, men vi var i alla fall på plats kl 10 när parken öppnade. Vårt första besök på Givskud Zoo blev med bil genom lejonen. Spänningen steg när portarna öppnades och vår bil rullade in till 1 hane och 13 honor. Lejonen låg och solade i flock, och vi stannade till och tittade framförallt lite extra på lejonhanen som stolt strosade förbi honorna. När vi var nöjda med vårt besök hos lejonen fortsatte vi till fots för att titta på schimpanser och lemurer. Bredvid schimpanshagen fanns den efterlängtade Dinosaurievärlden. Vi gick genom en väldigt fint uppbyggd dinosauriepark med köttätande- och växtätande dinosaurier i verklig storlek. Killarna fick bl.a träffa den spännande Tyrannosaurus, långhals-, blad- samt horngänget. Det fanns 17 dinosaurier som kunde ge ljud ifrån sig, blinka med ögonen och röra på sig. Killarna tyckte att dinosaurierna var spännande, men de fick också dem att hoppa till lite då och då. I slutet av dinosaurieparken fanns några aktiviter för barnen. Killarna valde att göra ansiktsmålning som en dinosaurie och en gipsavgjutning av en dinosaurietand. Det var ingen kö till något av varken det eller något annat i parken, vilket vi alla tyckte var mycket skönt. Efter dinosaurieparken kurrade barnmagarna och det var dags för lunch. Vi valde Safari Grill som låg i närheten av dinosaurieparken. Utbudet av mat på menyn var inte så varierande, men hamburgarna som vi beställde smakade mycket bra. Vädret tillät oss att sitta ute på en av bänkarna, vilket var tur då där inte fanns så många bord i restaurangen inomhus. Under tiden vi väntade på maten kunde barnen klappa getter och leka på lekplatsen jämte restaurangen.

Efter lunch besökte vi Tropikhuset och tittade på jätteuttrar följt av kameler, zebror, hästar, elefanter, exotiska husdjur och näsbjörnar. Innan det var dags för safari med bil igen såg både stora som små till att hoppa sig trötta på studsmattorna, cykla på trampcyklar och åka linbana.

Bilsafarin därefter tog oss genom kontinenterna Sydamerika, Nordamerika och två afrikanska savanner. Vi såg lamadjur, nanduer, kapivarer, bisonoxar, giraffer, zebror och antiloper. Den sista delen gick till fots där vi tittade på flodhästar, apor, gorillor, noshörningar, lemurer, gnuer och bufflar. Berberaporna och lemurerna hoppade fritt i parken där vi gick. Barnen tyckte att det var roligt att de var så nära oss.

Dagen avslutades med en glassfika vid utsiktstornet över den Nordamerikanska savannen. Sammanfattningsvis var Givskud Zoo en park som överträffade våra förväntningar. Vi var mycket nöjda med vårt besök.  Parken var ren, fräsch, djuren hade stora och fina hagar eller burar samt att våra barn gillade parken väldigt mycket. Vi kunde ströva fritt omkring med väldigt lite folk och köer. För att undvika att stå i bilkö till lejonen kan vi tipsa om att börja dagen där. När vi körde in till lejonen på morgonen var där ingen kö, men bilkön blev längre på eftermiddagen eftersom många verkade följa Givskuds förslag på reserutt. Besöker ni Givskud Zoo hoppas jag att ni blir lika nöjda som vi var.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se