För alla med rymden som intresse....
Annons
Reseberättelse:

För alla med rymden som intresse....

(Danmark, Köpenhamn, Tycho Brahe planetarium )

Vi tog tåget från Malmö till Köpenhamn. En liten promenad på 10 minuter tog oss till målet. Vi är en familj med två barn, tjej på 9 år och en kille på 6 år. Dottern har läst lite om planeter i skolan och kunde relatera lite till det som visades. Sonen tyckte att det var roligt att snurra, dra och känna på det som gick. Ett perfekt ställe om man har rymden och rymdraketer som ditt stora intresse. Det visade sig att det visades många naturfilmer under dagen i en jättestor biosalong, som man själv kunde välja, men det kostade extra. Filmerna varade ca 1 timme. Väldigt fint och häftigt men tyvärr är alla på danska. Inte så lätt att förstå för barnen, så de tappade intresset ganska fort. 

Vi kom fram till att det som var häftigast och roligast var att få känna på hur mycket något vägde på månen, jorden och andra planeter. Filmen vi såg var häftig, men svårt att förstå vad de sa. Man måste vara lite äldre och/eller ett stort intresse för rymden. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se