Tekniska museet
Annons
Reseberättelse:

Tekniska museet

(Sverige, Stocholm, Tekniska museet)

Detta är en sorts spegel som konstnären Daniel Razin har skapat. Kart häftig spegel.

Här bakom står Sigge och skapar en animerad figur.

Sigge och Hugo fastnade en stund blad klossar och träpinnar. De hade kul med enkla ting.

Hugo är som många killar intresserad av fordon av olika slag. Här provar han en grävskopa.

I år skulle vår familj inte ha gemensam semester alla tillsammans. Blir nog så när man har fyra barn och de två lästa är vuxna 20 och 19 år. Barn nummer tre och fyra är 12 år, i alla fall så hade vi bestämt att våra killar skulle få sina önskningar uppfyllda. De ville till Stocholm och tekniska museet. Så äntligen bar det iväg till storstan. Vi tog tåget vilket var mysigt, för vi kunde spela spel och fika och ändå tog inte resan längre tid är fyra timmar. För att få ut så mycket som möjligt av tekniska museet gick vi inte ditt samma dag som vi kom till Stockholm. Dagen efteråt startade vi med en stor och god frukost på hotellet. Det blev kollektiv trafik både spårvagn och buss för att komma till museet. Vi började på översta våningen i huset, vån4. Vilket killarna gillade jätte mycket, där var dataspel från förr då vi föräldrara var små till dagens spel. Båda killarna tycket att det var kul att se hur enkla spelan var från början, då man spelade typ tenis. Fast de tycket att det var inte tenis utan bara ett streck som man flyttade upp och ner. 
Även att prova dagens spel och att se vad som är på väg gillade killarna.

På våning 3 var killarna inte så intresserade att stanna så länge. Det som de gillade här var att stå bakom en stor vägg och skapa fanstasi figurer med hjälp av att röra sin kropp. 

Nere på bottenvårningen är vägen ner till gruvan. Till en början var Hugo lite osäker på om han ville går ner och titta. Han tycket att det luktade konstigt och att det kändes obehagligt att gå ner. Men han fick lite tid på sig, sedan var han oxå nere och undersökte gruvan. 

Jag kommer inte att berätta allt som vi såg och undersökte, men jag och min familj kan varmt rekommendera en hel dag på Tekniska museet. Där finns en jätte fin restaurang som man kan köpa lunch både för barn och vuxna. Vi spenderade ca sex timmar på museet. Killarna vill jätte gärna återkomma till Stockholm och Tekniska museet. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se