Kneippbyn - ett roligt sommarland för de lite mindre barnen och ett vattenland för alla åldrar
Annons
Reseberättelse:

Kneippbyn - ett roligt sommarland för de lite mindre barnen och ett vattenland för alla åldrar

(Sverige, Visby, Kneippbyn)

Piratskeppet

Vattenland Shark river

Linbana

Vi har som testfamilj besökt Kneippbyns sommarland och vattenland som ligger några kilometer utanför Visby. Våra barn är 4 och 12 år. Sommarlandet består av fem åkattraktioner, gokart (för alla över 7 år), hoppborgar, piratskepp, olika klätterställningar, lekplatser, elbilar för mindre barn, studsmattor, olika båtar som roddbåtar, trampbåtar och kanoter med flera aktiviteter. Villa Villerkulla finns förstås också med Pippi-teater som var mycket uppskattad av barnen och lockade till skratt. Sommarlandet var rent, snyggt och fräscht, möjligen lite slitet på sina ställen men helt okej för att barnen skulle ha roligt. Sommarlandet är mest inriktat för mindre barn. Vår stora dotter som är 12 tyckte att det var lite barnsligt även om hon hittade några aktiviteter som hon också kunde uppskatta. Vår lilla dotter tyckte att piratskeppet vid Villa Villerkulla var roligast, där man kunde klättra, upptäcka och hoppa från plankan ner i en hoppborgs-sjö. Hon gillade också den trevliga berg-och dalbanan som vi åkte flera gånger.

Lunchserveringar finns i parken till rimliga priser och i olika prisklasser. Vi valde att äta på Boston dinner, hamburgare som barnen gillar. Maten var riktigt god. Mycket vacker havsutsikt från hela sommarlandet. Man kan gärna ta med sig egen mat och sitta vid fikabord med underbar havsutsikt.

Då vi var där vecka 33 så fanns inga köer (förutom till gokarten). På så vis hann vi lugnt med att pröva i stort sett alla aktiviteter under förmiddagen. Väldigt bra att vara här under lågsäsong.

Kneippbyns vattenland var jätteroligt. Här finns roliga och häftiga vattenrutschkanor för alla åldrar, även helt galna rutschkanor för vuxna. Här utmanas man att våga prova branta vattenrutschkanor av sina barn! Så roligt! Vår stora dotter tyckte att Shark-river var roligast. Där sitter man i en badring som ser ut som en 8:a och åker två och två. Det går väldigt fort och på slutet blir det helt mörkt i en tunnel. En helt galen vattenrutschkana som många verkade gilla. Här var det faktiskt lite kö på några minuter. The race var också rolig där hela familjen kan tävla om vem som åker fortast. Det gick riktigt fort! I vattenlandet finns även vattenrutschkanor för de allra minsta. Här finns fina babypooler och miljöer för de allra minsta. Det finns även två piratskepp med en pool runtomkring där man kan skjuta vatten på varandra. Matställe finns med både mat och glass. Det finns också ett piratskepp på land som en lekplats.

Det rekommenderas att mindre barn har armpuffar i vattenlandet då bassängerna är olika djupa och nära varandra. Möjligen saknade vi en större bassäng att simma i och kanske något trångt runt omkring bassängerna. Det finns möjlighet att enbart köpa entré till vattenlandet. Man hinner lugnt med hela Kneippbyn på en dag men man skulle absolut kunna tillbringa en hel dag enbart i vattenlandet. Positivt att man kan köpa till en extra dag i parken för 100 kr/person och att man själv kan bestämma vilken dag man vill gå dit igen (behöver inte vara nästkommande dag). Möjligen kan vi tycka att entrépriset 295 kr för alla över 3 år under högsäsong är lite mycket (pensionärer betalar 100 kr).

Vi rekommenderar ändå varmt Kneippbyn till alla barnfamiljer, särskilt vattenlandet som verkligen var en rolig upplevelse för alla som gillar att bada och åka vattenrutschkanor. Vi är mycket nöjda med vårt besök på Kneippbyn!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se