Testfamilj Legoland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Legoland

(Danmark, Billund, Legoland)

Det var Lego Stars Wars-tema i parken.

Piratbåtarna

SEAT Trafikskola

Jublet blev stort hemma när vi fick veta att vi var utvalda till att bli testfamilj på Legoland. Barnen hade efterfrågat en resa dit i ett par års tid, så de blev otroligt glada att det nu skulle bli av.

Familjen består av mig, min sambo och mina två döttrar, 8 och 10 år gamla.

Vi kände direkt att vi inte ville åka mitt i semesterveckorna, då vi förmodar att det är väldigt mycket folk på Legoland, så vårt val föll på midsommarhelgen. Vi bokade färja med Stena Line och samtidigt några dagars boende via Sembo. Planen var att besöka Legoland på midsommardagen och ägna de andra dagarna till andra äventyr.

Förväntan var stor på midsommaraftons morgon när vi åkte till färjan och inte minst när vi väl kom fram till Danmark och så småningom vårt boende. Vi hade valt att bo på Dayz Kattegatt Resort, vilket låg drygt 1 timmes bilresa från Legoland, men som passade bra för våra övriga äventyr under Danmarksbesöket. Boendet kan jag varmt rekommendera.

Efter en god natts sömn gick vi upp ganska tidigt på midsommardagen. Vi kom fram till Legoland strax efter kl 10 när parken precis öppnat.

Parkeringen kostade 50 DKK, men vi fick veta att man inte var tvungen att köpa parkeringsbiljetten direkt. Biljetten måste inte ligga synligt i bilen, utan man behöver den för att komma ut från parkeringen. Eftersom kön till biljettautomaten var lång, så valde vi därför att köpa biljetten när vi skulle lämna parken istället.

När vi kom in i Legolandparken tittade min minsta dotter sig omkring och sa ”Allt ÄR verkligen gjort av lego!!”. Jag tror inte riktigt att hon förstått det innan.

Vi hade fått tips om att börja längst in i parken och ”jobba” oss utåt, så vi tog sikte på bortre änden direkt. Vi upptäckte ganska snart att den här dagen var det Lego Star Wars-tema på Legoland. Överallt i parken gick det runt personal utklädda till Star Wars-gubbar och vi såg både Darth Wader och Luke Skywalker.

Den första attraktionen vi testade var Piratbåtarna. Även om det bara var en lugn och stillsam båttur var vi enade om att den var kanonbra - kanske speciellt att uppleva som första attraktion. Man fick se otroligt många legokreationer och vi blev allihop mäkta imponerade av vad man faktiskt kan bygga med lego.

Vi fortsatte sedan till bergochdalbanorna. Min 10-åring är 140 cm lång och min 8-åring har precis kommit upp till 130 cm, vilket var perfekt tyckte vi. Minimigränsen för att få åka utan vuxen låg som mest på 130 cm, så kunde de åka mycket själva. Vi vuxna åkte mer än gärna med dem på allt, men de attraktionerna som barnen tyckte var roligast kunde de sedan åka fler gånger själva om de ville.

Det fanns ganska många bergochdalbanor. Överlag tyckte vi att de var relativt roliga, även om de enligt oss var lite för korta (vi är vana vid Liseberg :-)). Vår favorit blev Polar X-plorer – en fartfylld bergochdalbana med en liten överraskning på slutet.

På alla bergochdalbanorna fotograferades man i farten när man åkte, så när man kom ut kunde man köpa ett foto (eller nyckelring, magnet eller liknande) på sig själv när man åker. Ett färdigt foto kostade 80 DKK och då ingick även samma bild digitalt. Man kan alltså senare logga in på internet med en kod som stod på kvittot och ladda ner samma foto till mobilen/datorn.

Något som vi tyvärr missade, mest på grund av språkförbistringar, var att man hade möjlighet att köpa en typ av fotopaket för 200 DKK. I paketet ingick 4 kuponger och de kupongerna bytte man sedan mot foton i de attraktionerna man själv valde. Man fick då alltså 4 foton från olika attraktioner för 200 DKK, istället för 320 DKK som det kostade om man betalade fotona var för sig. Paketet köps på samma ställen som man kan köpa foton.

Min sambo och yngsta dotter provade Ice Pilot School som ligger längst in i parken. Det är en robotarm som utför olika rörelser när man sitter fastspänd i en stol längst ut på armen och flyger med. Rörelserna bestämmer man själv innan. Man väljer bland en mängd olika på en dataskärm och valen man gör sparas på ett kort. Kortet tar man med sig till robotarmen och man får sedan åka med i rörelserna man själv valt. Man snurrar runt, hänger uppochner och flyger fram och tillbaka. Min dotter kom ut efteråt med lysande ögon och hejdlöst fnittrande, med min sambo lite lätt grön i ansiktet efter sig.

 

Höjdpunkten för barnen var nog SEAT Trafikskola. Det är en attraktion för barn mellan 7-13 år, där de får lära sig köra bil.

Man går dit och köper biljett och blir då tilldelad en körtid, alltså ett klockslag när man ska komma tillbaka och köra. Det är nog bra att gå dit tidigt för det är en jättepopulär attraktion, så körtiden man blir tilldelad kan vara flera timmar bort.

För oss blev det ca en timmes väntan innan det var dags att gå dit igen för att köra. Innan alla barnen fick kliva i bilarna fotograferades de och fick hämta en flagga i trä som motsvarade deras nationalitet (denna sattes senare fram på bilen de körde). Sedan fick de en kort information där de fick lära sig lite trafikvett, skyltar, regler m.m. Vi var lite oroliga att barnen inte skulle förstå språket, men det var inga problem. Barnen blev nämligen indelade i grupper utefter vilket land de kom ifrån och informationen hölls sedan på ett språk de förstod. Jättebra!!

Det fanns gott om plats för åskådare runt området som barnen körde i och det var väldigt roligt att titta på dem när de lyckliga åkte runt på gatorna, räckte ut armen när de svängde, stannade vid stoppskyltar och rödljus m.m. – och naturligtvis råkade köra in i varandra ibland. Personalen hade bra koll på dem allihop och ropade i högtalarna om någon gjorde fel eller liknande. Jag tror att alltihop tog ca 30 min och när det var klart var det helt lycksaliga barn som kom ut med varsitt körkort med foto och allt.

Något man inte får missa (speciellt inte om man älskar fiskar som min sambo) är Atlantis by Sea Life. Vi gick in, ovetandes om vad det var, och hamnade vid en filmduk med bänkar utställda framför. Vi var de sista som gick in och dörrarna stängdes bakom oss. Det började visas en tecknad film om en legogubbe som dök i havet och vi tänkte lite besviket ”vad är det här” och vi var nog inte ensamma om det, för det var några andra som reste sig och gick ut genom nödutgången.

Snacka om att vi blev förvånade när filmen slutade efter ett par minuter och en dörr öppnades inåt huset. Där kom vi in bland massa akvarium med hajar, rockor, clownfiskar m.m.

Min sambo var i himmelriket ;-)

På Legoland finns även ett litet badområde, Pirate Water Splash, med små vattenrutschkanor och vattenkanoner m.m. men eftersom det bara var ca 15 grader i luften och ganska mulet provade vi inte detta.

Området och attraktionerna för mindre barn testade vi inte heller, men där fanns några karuseller och en liten lekpark m.m. och alla barn som vistades där såg nöjda och glada ut.

Den dagen vi besökte Legoland stängde de attraktionerna kl 18 och själva parken kl 20. Därför valde vi att gå i Miniland och titta på alla miniatyrerna av städer m.m. efter att attraktionerna stängt. Det var nog lite mer för vuxna, men vid nästan varje uppbyggd stad eller liknande fanns något för barnen. Det kunde vara att veva på ett hjul och på så sätt öppna slussar inuti minstaden eller röra på några spakar, vilket styrde en kamera bland de små husen. Detta gjorde att även barnen uppskattade att gå i Miniland.

Det var rent och fräscht i parken. Det finns många matställen där flera av dem är bufférestauranger. Vi valde att äta på Polar Pizza & Pasta, vilket var en bufférestaurang med massa olika pizzor och pasta-rätter och även ett väl tilltaget salladsbord. Dricka ingick i priset. Genom ett fönster i restaurangen såg man in till levande pingviner.

Vi tyckte att det kändes som att det var ganska mycket folk i parken denna dag, men när man såg kapaciteten de hade för köer vid varje attraktion, där nästan alla slingor nu var stängda, så insåg vi att vi hade valt en jättebra dag. Som längst stod vi i kö 20 min vid den populäraste attraktionen.

Även vid parkeringsytorna förstod man att besöksmängden kunde vara betydligt med. Minst två stora parkeringsytor var stängda.

Vi har hört många som säger att man måste ha två dagar på Legoland och det kanske stämmer när det är mitt i semestern och det är massa folk, men för oss var det alldeles lagom med en dag. Både vi vuxna och barnen kände oss mycket nöjda när vi gick därifrån. Vi hade en toppendag!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se