En härlig, rolig och lång dag på fina fina Liseberg!!!
Annons
Reseberättelse:

En härlig, rolig och lång dag på fina fina Liseberg!!!

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Vår familj, två vuxna och fem barn har fått äran att testa på Liseberg under en dag. Vi valde att gå dit på en söndag, det var varmt, lite molnigt, en perfekt Lisebergsdag helt enkelt! Vi hade dessutom möjlighet att gå dit redan 9,30 på morgonen, 1,5 halv timme innan parken öppnar för allmänheten. Vilken lyx det var alltså! Denna möjlighet har Liseberg med boende på vissa hotell och för campinggäster och det var en skum och härlig känsla att ha nästintill hela parken för oss själva.

 

Vi började med Lisebergsbanan. Kändes lagom att börja med den så tidigt på morgonen. Den gillade vi alla, vi som hade längden inne att åka den alltså. Så där var det inga köer att prata om, utan det var bara att åka varv efter varv och det gjorde vi… J Betyg 8/10.

 

Därefter tog vi Helix och ja vad ska man säga, den är det drag i. Himla kul och full fart!

Betyg 9/10.

 

Sedan fick vi tänka på de lite mindre i familjen så vi gick till Kaninlandet med de små och de stora fortsatte att åka på sitt håll.

 

Kaninlandet är helt fantastiskt måste jag säga. Så mycket att välja på, en massa kul attraktioner att åka, passar både små och lite större barn. Våra barn bestämde sig för att börja med att åka allt där inne en gång var till att börja med, så det var in och ut, in och ut. Vi vuxna tittade på och så härligt att höra barnen skratta av glädje när de åkte. Så många trevliga tjejer och killar som jobbade där också. Tog sig tid att prata med barnen, skoja med dom när de åkte, väldigt uppskattat.

 

Tex i Hoppalång var våra barn själva och tjejen som jobbade där frågade i högtalaren. Vad säger ni kompisar, vill ni åka ett varv till? Ja, ropade barnen! Då kör vi!!!!! Vilken lyx det var, så roligt!

 

Betyg för hela Kaninlandet blir 9/10 enligt barnen.

 

Att krama om Lisebergskaninerna är ju en höjdare också förstås!

 

Fiskedammen kommer man heller inte undan. J

 

När parken öppnade sen stod vi redo att åka Mechanica, eller de stora barnen åkte den. Vi vuxna skulle fundera på det lite Oj, vad den ser läskig ut från marken… Men barnen hade inga problem med det, dom åkte den flera gånger och älskade det!

Betyg 8/10.

 

Sen körde vi på, åkte Balder, en riktigt härlig berg och dal bana. 9 åringen tyckte den var så kul! Betyget blir 9/10.

 

Sagoslottet åkte hela familjen tillsammans, mysigt.

Betyg 9/10.

 

Vi hade lunch med oss som vi åt där uppe med fin sikt under Helix och Lisebergsbanan. Sedan fick vi nya krafter och körde på igen.

 

Slänggungan åkte vi ett par varv.

Betyg 8/10.

 

Radiobilarna är ju riktig nostalgi. Men det blir ett par rejäla smällar om man blir påkörd ordentligt, vilket ju egentligen är lite av grejen

Betyg 8/10

 

FlumeRide är ju alltid kul. Den är väldigt fin tycker jag och vi alla hade så kul när vi åkte den.

Betyg 9/10.

 

Vi gick in i Kristallsalongen och skrattade åt oss själva, en av barnen hade lite bråttom och krockade med en spegel. Men det gick bra.

Betyg 6/10.

 

 

Emellanåt spelade vi en del på hjulen. Hade turen och vann en STOR chokladkaka vilket vi tyckte var himla kul förstås.

 

Det är väldigt fint på Liseberg. Ordning och reda är det och allt finns där. Gillar att det finns många toaletter, skötrum, amningsrum, vattenposter, bänkar och många papperskorgar. Kiosker lite här och var, en massa restauranger finns det också.

 

Vi åt glass, popcorn och sen åt även på Burger King som finns på flera ställen i parken. Där satt jättemysigt vid ett jättehäftigt färgglatt bord någon trappa upp och hade nästan en hel våning för oss själva när vi åt. Fin inredning var det och coola lampor i form av svara hattar bland annat.

 

En grej som barnen tyckte var väldigt kul var att de fick körkort efter de åkt Farfars bilar och Skepp o skoj. Körkorten var med deras namn och foto på, ett roligt minne!

Farfars bilar får betyg 9/10.

Skepp o skoj får betyg 7/10.

 

Kaninresan är mysig också, en massa roliga grönsaker planterade där. Både fint och lätt att lära med namnskyltar på allt.

Betyg 7/10.

 

Hanghai var kul.

Betyg 7/10.

 

Kanonen gillade vi också.

Betyg 7/10.

 

SpinRock.

Betyg 8/10.

 

AtmosFear åkte de stora barnen, men bara en gång… J

Lite läskig tyckte dom allt.

Betyg 8/10.

 

I Jukeboxen var det härlig musik att lyssna på medans barnen svängde runt.

Betyg 7/10.

 

På kvällen började det skymma, då var det ännu mysigare att åka. Hela parken lyser så fint. En härlig känsla att åka då, spännande och kul.

 

Vi åkte nog det mesta och gärna många, många gånger. Hade otroligt roligt.

 

Vi var där tills det stängde och var nog inte helt klara då heller. Men då var det dags att ta oss hemåt. Alla var så glada, så nöjda och så trötta. Barnen somnade i bilen på två minuter.

 

Stort tack för en fantastisk dag och för en fantastiskt fin park!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se