Testfamilj Muminland, Nådendal
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Muminland, Nådendal

(Finland, Nådendal, Åbo, Muminland)

Äntligen var det dags att åka och hälsa på Mumin. En dag i början av augusti begav sig vår familj, bestående av två vuxna och två barn, 6 och 10 år, mot Finland och Muminland. Förväntningarna var stora eftersom resan innebar både resa med färja och besök i Muminland. Vår 10-åring såg väldigt mycket fram emot att få låta besöket vara upplagt som ett uppdrag; att utforska Muminland, testa många aktiviteter och sedan tycka till om dagen.

Vi reste med Viking Lines nyaste fartyg Viking Grace och passade på att boka in oss på SPA-avdelningen där, vilket vi varmt rekommenderar. Vi fick en skön och avkopplande stund tillsammans, i mysig miljö.

Vi hade bil med oss, och det var väldigt enkelt att ta sig till Muminland från hamnen. Väl på Muminland, tog vi bussen som finns i anslutning till en större parkeringsplats vid infarten till Nådendal (där Muminland ligger), vilket byggde upp förväntningarna ytterligare. Själva Muminland ligger ute på en ö, som man tar sig till via en gångbro. Platsen är supermysig och vackert grön och på området finns också en bra badplats, så glöm inte badkläder (vilket vi gjorde).

Allra bäst tyckte vi alla om Sagostigen där man bland annat får möta Morran, Häxan, Hattifnattarna och gå i en labyrint. Den fina naturen bidrog starkt till upplevelsen. Vi gick stigen två gånger.

Vi hade med oss matsäck, då det mesta på området är ganska dyrt, och det fanns gott om picknickplatser. Viloparken är det stället vi gillade bäst, och ligger nära Snusmumrikens läger. I Viloparken fanns hängmattor och sackosäckar, där man kunde lyssna på sagor och ta det lugnt i den fina naturen.

Vi var på två föreställningar, en musikal och en teaterpjäs, som både 6-åringen och 10-åringen gillade.

Vid Snusmumrikens läger fanns inslag av vattenlek, med båtar, där vår 6-åring fastande en lång stund. Där var det dessutom väldigt lugnt och skugga, så det blev ett skönt stopp.

Det vi gillade mest med besöket på Muminland var att man får ta del av Mumins värld och alla karaktärer, att det är ganska lugnt och behagligt och inte så exploaterat och att det blev en mysig resa i kombination med färjan.

Barnen önskar mer interaktivitet, de upplevde att det var mycket att titta på men inte jättemycket att göra. Det vi vuxna hade önskat var att priserna kunde varit lägre i både shop och restauranger.

Vi har tillsammans i familjen resonerat oss fram till att det är i åldrarna 3-8 man får ut mest av ett besök på Muminland, men tilläggas bör att även vår 10-åring hade en jätterolig dag, även om hon önskat att vinsterna i lotterierna varit anpassade även för äldre barn ;) Vi som vuxna njöt av omgivningarna, de underbara karaktärerna och att få vara tillsammans en hel dag på en ganska lugn aktivitetspark.

Rekommenderas verkligen varmt!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se