Tycho Brahe Planetarium
Annons
Reseberättelse:

Tycho Brahe Planetarium

(Danmark, Köpenhamn, Tycho Brahe Planetarium)

Planetariet utifrån

Vad behövs på rymdfärjan?

Hur fungerar tygdkraften?

På väg till Pluto!

Vi var två familjer, två vuxna och tre barn, 6, 7 och 10 år, som besökte Tycho Brahe Planetarium, http://planetariet.dk/, i Köpenhamn en dag med fint väder i mitten av juli. Planetariet  ligger nära hovedbanegården och själva byggnaden ser spännande ut när man närmar sig. Utställningen var inte så stor, men varierad och innehåller många interaktiva moment. Barnen hade särskilt roligt med de datorspelsliknande övningar där man bland annat skulle räkna ut vilken utrustning olika typer av rymdfärjor och sonder skulle utrustas med inför avfärd. Även spelet där en raket skulle skjutas upp och styras till Pluto med hjälp av hela kroppen uppskattades. De hade också kunnat bygga med legot länge. En del längre texter om rymdfärder, astronomiska upptäckter och fysiska fenomen hade kunnat ha engelska versioner, det hade hjälpt ickedanskspråkiga besökare, särskilt för att förstå fackbegrepp.

Den film vi förbokat platser till, ” Det forunderlige ocean” i 3D, var fantastisk, men sittningen kändes ganska lång eftersom den inleddes med information om universum, vårt solsystem och natthimlen och det mesta tyvärr gick barnen förbi pga att de inte förstår danska så bra. Kortfilmen om delfiner som vi såg i den lilla 3D-salongen gav faktiskt mer behållning, kanske delvis för att vi utgjorde hela publiken och kunde kommentera och förklara under filmen.

Butiken var bra, med ett ganska stort urval av pedagogiska prylar och böcker. Kaffe, läsk, glass, godis och popcorn fanns att köpa och fikarummet var trevligt.

På vägen därifrån njöt vi en stund av utsikten över söerne på baksidan av byggnaden och var nöjda med besöket, men tyckte väl inte riktigt att det var värt det relativt höga inträdet. För skolklasser och liknande är det säkert en fantastisk resurs i flera skolämnen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se