Barnens slott i Kalmar
Annons
Reseberättelse:

Barnens slott i Kalmar

(Sverige, Kalmar, Kalmar slott)

Rider häst

Slåss mot svarte riddaren

Skattjakt med gycklarna

Vi hade turen att bli utvalda som testfamiljer för Kalmar slott. Hade tänkt att vi skulle ta det i slutet av semestern precis innan skolan började men visade sig att sista dagen de körde Barnens slott var söndag v.32 så fick bli att vi åkte dit då. Lite dåligt tycker vi att de inte körde det hela sommarlovet.

Besöket var väldigt lyckat. Vi kom dit strax innan 11 och började med att kolla schemat och planera hur vi skulle lägga upp besöket. Det fanns ett speciellt schema för alla barnaktiviteter och många saker körs flera gånger om dagen, tex prinsessvanding, skattjakt, dubbningsceremoni.

Vi valde att börja med slottskampen och anmälde pojkarna, 6 och 8 år till den. Egentligen var den från 7 år men yngre syskon som snart skulle fylla 7 fick vara med. Lite synd var det att inte yngre barn fick vara med. Dottern på 3.5 år blev väldigt besviken att inte hon fick. Många av uppdragen hade även de klarat av så vi tycker att de kunde haft en lägre åldersgräns. Slottskamplen gick sen till så att man fick ta på sig en väpnarrock och sen skulle man klara olika uppdrag. Man fick ett kort där man skulle samla stämplar. Om man klarade tillräckligt många uppdrag kunde man avsluta med att vara med i en dubbningsceremoni där man blev dubbad av drottningen till riddare eller något annat valfritt. Själv klart ville killarna göra det. De var mäkta imponerade över att ha blivit dubbade med ett riktigt svärd!

Uppdragen var lite olika. Man skulle bla slå i en spik, rida på en häst och träffa en sköld med sin lans, kasta in bomber till danskarna och sist men inte minst kunde man fäktas mot svarte riddaren. Det tyckte killarna var jätteroligt, självklart vann barnen.

Annat vi gjorde var att gå prinsessguidningen på slottet. Det var en halvtimmes guidning av en prinsessa som pratade mer på barnens språk, väldigt bra. Sen var vi med på gycklarnas skattjakt. Man fick följa med gycklarna runt slottet och på slutet så klart hitta en skatt. Också väldigt bra. Innan dubbningen fick man klä ut sig till riddare men även de som inte skulle dubbas kunde klä ut sig till olika saker. Något som var väldigt uppskattat av vår dotter. Hon provade olika prinsessklänningar och stod och tittade sig i spegeln jättelänge.

Det fanns även andra aktiviteter men vi kände inte att vi kunde göra allt. Bla fanns det en pysselverkstad där man kunde betala för att göra olika pyssel med slottstema. Fanns också guidningar anpassade för vuxna men vi hann aldrig gå på någon av dem.

Miljön på slottet var mysig. Roligt att det gick runt så många utklädda personer som verkligen levde sig in i sina roller. Och vi hade tur för det var inga köer till någonting när vi var där. Kändes som att det var ganska lite folk.

Vad gäller mat så fanns det inte mycket att välja på. Det fanns bara en restaurang/cafe och det var ganska dyr mat. Men väldigt god. Till barnen fick det bli pannkakor. Vi hade även tänkt köpa glass men det fanns inte heller någon vanlig glass att köpa utan bara hemmagjord ganska dyr kulglass. Har man som vi ganska kräsna barn så var det en lite besvikelse.

Men totalt sett är vi supernöjda med dagen. Kan helt klart rekommendera ett besök på Kalmar slott!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se