Astrid Lindgrens värld
Annons
Reseberättelse:

Astrid Lindgrens värld

(Sverige, Vimmerby, Astrid Lindgrens värld. ALV )

Astrid Lindgrens värld är verkligen en sann saga för både liten som stor. Vi som testfamilj gick verkligen in för att hinna med så mycket som möjligt på vårt uppdrag. Vi kom direkt vid öppningen och var bland de sista som gick vid stägningen. Vi hann dock inte göra allt som vi ville då världen var för stor och timmarna var för få.

Vi upplevde att om man vill vara med och se, upptäcka och besöka alla små "världar" och alla teatrar som erbjuds under en och samma dag, så hinner man inte det under en dag. En del av teatrarna gick samtidigt som de andra, men detta upplevde vi som något positivt, då besökarna naturligt delade upp sig.

En applåd till alla fantastiska skådespelare, som verkligen bjöd på sig själva, då de var sina karaktärer även utanför "sin" teater. Det uppskattades verkligen av barnen! ALV erbjuder verkligen fina teatrar och härliga miljöer och även områden/parker där man kan äta medhavd fika/mat. All personal vi mötte var väldigt trevliga och hjälpsamma. Vi tycker att hela området är genomtänkt och fantastiskt fint, vår treåring var lika nöjd över dagen som vår sjuåring och vi vuxna hade även vi en fantastisk dag.

Till det praktiska som vi barnfamiljer brukar vara intresserade av. Toaletter fanns det många av och sällan lång kö, skrindor fanns att hyra, bra för trötta småben och packning. Bra att veta är att barnvagnar inte går att ta med överallt inne på området. Skrinda kan då vara ett bra alternativ eller att man har med sig ett lås till sin barnvagn. Matköerna var alldeles för långa, dock fanns möjlighet att ta med sig egen mat som alternativ. Vi är en familj med många matallergier och jag tycker att ALV hade många bra alternativ för mjölkproteinallergiker och spannmålsallergiker, ett stort plus från vår sida.

Teatrarna var spännande och ibland lite läskiga (Bröderna Lejonhjärta) och lekmiljöerna var utmanande. Ronja Rövardotter teatern var trollbindande både för liten som stor och Pippiteatern var helt fantastisk.

Under dagen fanns det alltid något att se, göra och uppleva. Härligt att barnen fick besöka alla miljöer, se och leka där Astrid Lindgrens karaktärer "bor". Vår tre åring är helt bestämd över att hon har varit "hemma hos" Pippi och lekt i Emils snickarboa.

En fantastisk lång dag.

Vi kommer tillbaka.

   

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se