Testfamilj på Tekniska museet
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Tekniska museet

(Sverigen, Stockholm, Tekniska museet)

Vi var på Tekniska museet med fyra barn i åldrarna 7, 6, 4 och 2 år. Där finns massor att se och vi var där i nästan 5 timmar.

Utställningen 100 innovationer visar de 100 viktigaste uppfinningarna genom tiderna. Här visas allt från bilen, cykeln, barnvagnen till papper, pennan och sängen. Här får man se hur det ser ut inuti en diskmaskin som är igång och man får prova på hur det är att köra en grävmaskin. Barnen tyckte det var väldigt spännande att köra grävmaskin.

Digital revolution var den utställning som 7-åringen och 6-åringen tyckte var roligast. Här får man testa flera olika tv-spel så som Super Mario, Pac-man och Minecraft. Se olika filmer med avancerade dataeffekter. Det finns flera olika datainstallationer där du använder din egen kropp och dina rörelser skapar skuggspel och animeringar.

Gruvan tyckte alla barnen var jättespännande. En trappa leder ner i en järngruva från förr i tiden. Lite mörkt och läskigt tyckte dom minsta. Man får även se hur det ser ut i ett kontrollrum i en modern gruva.

Spelet om energin börjar med en film. Sen får man vid olika stationer göra val på en dataskärm och se hur dina val påverkar miljön. Passar nog lite större barn då våra tappade intresset efter en stund.

Cino4 är en bio i 4D. Filmen visas i 3D med stolar som rör sig, vindpustar och andra överraskningar. Bion är från 4 år och biljetter får man köpa till extra utöver entren. Vi gick på filmen Vulkaner som 7-åringen och 6-åringen tyckte var jätteintressant och spännande.

Teknorama på rymmen visar teknik och naturvetenskap genom olika aktiviteter där man får leka och lära. Leklabbet är för dom minsta barnen. Här trivdes alla barnen och lekte jättelänge. Bygga kulbanor och titta i roliga speglar var det bästa.

Det finns ett cafe/restaurang med bra barnpriser. Plus för matsäcksrummet där man kan äta sitt eget fika/mat.

Som helhet tycker vi att Tekniska museet var jätteroligt. Det finns något för barn i alla åldrar. Barnen var mycket nöjda och glada efter besöket!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se