Testfamilj Köpenhamns zoo!
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Köpenhamns zoo!

(Danmark, Köpenhamn, Köpenhamn zoo)

Kamelen var ett djur som fascinerade med sina pucklar.

Många lekstopp som lockade barn och var en rolig paus för dom.

Så otroligt mycket fina djur som vi fick se, som denna tiger bl.a.

Vi fick turen av Barnsemester att få agera testfamilj åt Köpenhamns zoo. Jag, min man och våran 5-åriga son Oliver planerade en weekend i Köpenhamn med mys på hotell och ett besök på Köpenhamns Zoo.  Vi packade bilen full i mitten av september och begav oss iväg. Vi bor i Trollhättan (8 mil norr om Göteborg) och åkte ner till Helsingborg och färjan över sundet. Resan gick hur smärtfritt som helst och faktiskt måste jag säga. Köpenhamn är mycket närmare än vad man tror. Det tog under 4 timmar att ta sig dit!!! Vi anlände på fredag eftermiddag och checkade in på vårat hotell. Lördagen hade vi avsatt för besöket på Zoo.   Vi tog oss en promenad från hotellet och befann oss vid ingången till Zoo:t vid öppning och vi stannade faktiskt nästan ända till stängning. Man kunde hyra en skrinda för en billig peng (50 DKK) vilket vi nappade direkt på. Dels för att Oliver skulle kunna få vila sig lite, men också för att slippa bära allt.    Vi såg alla möjliga sorts djur: elefanter, leopard, pingviner, lejon, kamel, noshörning, apor, fjärilar osv. Det var ganska tydligt uppstrukturerat med fantastiska fjärilshus där fjärilar flög runt fritt, aphus, giraffhus osv. Man gick längs en stig runt och det fanns gott om ställen att stanna upp och äta på när det behövdes och med jämna tre/fyra djurs mellanrum fanns ett lekplats/lekstopp av något slag till barnen.  Oliver hade redan när han fått reda på att vi skulle åka dit bestämt sig för att elefanterna var favoriter. Men åkte ifrån zoo:t med en nyfunnen kärlek för giraffer istället.    Några (…eller kanske till och med många…) inhägnader var stängda för ombyggnad vilket givetvis beror på att vi åkte iväg sent på året. Isbjörnstunneln som vi var väldigt nyfikna på var avstängd och många djur befann sig inte där de enligt kartan skulle vara. Men som sagt… Vi åkte väldigt sent på året.  Det är en otroligt grön och fin djurpark med många rastplaster, lekplatser och inhägnader som är skapade för barn och deras nyfikenhet. Flodhästarna låg helt nedsänkta i vatten, men det var plexiglas hela vägen ner till botten så barnen kunde se när de rörde sig i vattnet. Det är den mest barnvänliga djurparken jag har varit på. Den är inte så stor, så barnen hinner inte tröttna på vägen till nästa djur. Bakslaget blir då att man som vuxen ibland kan känna att djuren rör sig på otroligt små ytor. Men sett ur barns perspektiv så behöver man inte leta efter djur i en oöverskådligt stor miljö, utan barnen ser djuren direkt och blir helt exalterade.    Det finns typiska korv/hamburgerställen på ett 3-4 ställen inuti parken. Priset kommer jag inte ihåg, men inte så dyrt att man reagerade nåt nämnvärt på det. Man kan enkelt ha med sig egen matsäck in för att äta då det finns mycket bra sittplatser runt om i parken för just det ändamålet.   Det var en otroligt fin helg med bra väder och Köpenhamns Zoo var definitivt en höjdpunkt det här året. Vi tackar både Barnsemester och Köpenhamns zoo för en fantastisk helg!  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se