Testfamilj Ålborg Zoo - en av sommarens höjdpunkter
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Ålborg Zoo - en av sommarens höjdpunkter

(Danmark, Ålborg, AAlborg Zoo)

Äntligen var det dags att åka, åka till Danmark och till Ålborgs Zoo. Förväntningarna var stora, inte minst hos 7-åringen och 4-åringen.

Vi åkte tidigt på morgonen med färjan från Göteborg till Fredrikshamn och sedan vidare i bil ca 45 min innan vi kom till Ålborg och hotellet. Vi åkte på en söndag och som en parentes kan jag nämna att mycket är stängt i Danmark på söndagar, men vi hittade en restaurang tillslut. Vi valde att ha en övernattning i Ålborg vilket är att rekommendera. Du kan åka över dagen men jag skulle gissa att det kan bli lite jobbigt, inte bara för barnen. Vi åkte direkt till färjan när vi lämnade djurparken och var tillbaka i Göteborg runt midnatt.

På måndagen var det då dags att åka till djurparken. Ålborg är inte så stort och djurparken finns i anslutning till staden. Det finns gott om parkering, som dessutom är grattis, vilket var en positiv överraskning.

I djurparken finns alla möjliga slags djur, många djur, trots att djurparken inte känns så stor. Ytan har utnyttjas på ett mycket bra sätt men det känns ändå inte trångt för djuren.

Speciellt för djurparken är att det finns isbjörnar där. De är grannar lejonen och med tigrarna. Det är visserligen fascinerande med stora rovdjur men barnen tyckte de var lite tråkiga för de gjorde inte så mycket. Savannen låg längst in i djurparken och där fanns giraffer, zebror, hjortdjur etc. Bredvid fanns  också elefanterna. 4-åringen var mycket fascinerad av dessa stor djur.

Det fanns också möjlighet att gå in till getter och fåren men det tyckte 2-åringen var lite läskigt medan vi andra tyckte det var kul. De stora favoriterna bland resesällskapet, som sträckte sig från 2 år till 65 år, var ändå aporna. Chimpanser, babianer, orangutanger  och spindelapor.

Förutom djuren fanns det en stor lekplats mitt i djurparken som barnen tyckte väldigt mycket om. Ett bra ställe att få klättra, gunga och leka en stund. I närheten av lekplatsen fanns några olika restauranger. Utbudet bland maten var ett minus, men det vi åt var helt ok. Du har möjlighet att äta medhavd mat, vilket en del danska hade.

Sammanfattningsvis hade vi en mycket lyckad och bra dag på Ålborgs Zoo även om vädret inte var det allra bästa. När vi närmade oss utgången efter en hel dag i parken sa 4-åringen att han ville gå till orangutangerna en sista gång, trots att de fanns på andra sidan parken. Att han ville gå dit trots att han gått runt i parken i flera timmar måste ses som att Ålborgs Zoo var ett bra resmål.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se