Testfamilj på Borås djurpark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Borås djurpark

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Lek och bondgården

Savannen

Björnarna

Vi hade tur att få vara testfamilj på Borås djurpark.Vi var 7 personr i åldrarna 2-53 år som åkte till parken. Vi åkte en mulen dag när det inte var så varmt, vilket var bra för vi såg dom flesta av djuren och det var inte så mycket folk i parken. Var där strax före dom öppnade kl 10 och det var gott om parkeringar och inga köer in.

Vi valde att gå runt i stället för att ta tågsafari, det är mycket bra handikapp och barnvagnsvänlig väg att gå och gott om bänkar och bord utefter vägen. Det är tätt mellan djurhagarna så det blir inte tråkigt att gå. Vi såg vildhundarna tydligt och många spännande djur på Savannen. Aphuset är absolut en favorit.  Sälmatning med lite säluppvisning också var kul att se. Björnungarna kunde man stå riktigt länge och titta på när dom lekte, så härliga. Det finns ju så mycket fantastiska djur på Borås Zoo.

Flera roliga lekplatser på olika ställen i parken och Inte nudda marken parken var riktigt kul. Traktorbanan och grävskoporna prövades också som barnen tyckte var kul.

Bondgården var roligt att klappa getterna,hästar och minigrisarna, påfågeln var lite skrämmande när den kom  för nära :) Ponnyridning skulle vi prövat men hann inte med det

Det finns ett par restauranger, cafèer och flera kiosker runt om i parken. Några grillstugor om man vill grilla, och souverniraffär förstås!

Vi valde att äta Tex Mex buffè på cafèet vid björnarna, det var god mat och vi hade tur att komma riktigt nära vargarna.

Vi var kvar tills parken stängde kl 16, alla var verkligen nöjda med dagen. För oss tror jag 2 dagar hade behövts i parken. Och vi kommer snart åka dit igen,jag tycker att Borås Zoo passar bra för alla åldrar. Högsta betyg!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se