Tropicarium
Annons
Reseberättelse:

Tropicarium

(Sverige, Kolmården, Tropicarium)

 En dag i juli begav sig 4 st (två stora och två små)  förväntansfulla personer sig mot Kolmården för att besöka djurparken och se alla vilda djur. Vi hade lagt upp en plan om hur vi snabbt skulle ta oss igenom hela parken och börja längst bort med linbanan över lejonen och de andra djuren. SMHI hade utlovat lite lätt duggregn på em, men som vanligt kan väder vara svårt att förutspå... när vi satt i linbanan öppnade sig nämligen himlen och det började störtregna. Med regnkläder på tänkte vi fortsätta vår tur, parken tömdes snabbt på folk som gav upp i regnet och tillslut kände vi också att vi kommer bli dränkta av allt regn som fullständigt vräkte ner. Istället för att åka hem till hotellet kastade vi om planen och gick ut från parken och in på Tropicarium som ligger precis utanför djurparkens entré´.  

Väl inne öppnades en helt fantastisk miljö, med både söta och läskiga farliga djur.  Vi började med att titta på de små aporna som man kom riktigt nära när man vandrade igenom regnskogen, och fick passa sig så de inte kom för nära ;) Vi vandrade vidare mot alligatorerna, som trots att de mest låg helt stilla ändå är häftiga och fascinerande varelser, och inväntade det stora regnovädret, men efter att fått nog av allt regnande utanför kändes det roligare att fortsätta mot de lite mer slingrande djur, som till mammans stora glädje endast gick att beskåda innanför glasmontrar. Här ville mina barn ha massa kort tagna bara för att reta den stackars ormrädda mamman…jag fick dra dem vidare mot lite mer vackra djur o regnbågens alla färgen, nämligen fiskar från jordens alla delar…här fanns allt från supersöta clownfisken ”Nemo” , sjöhästar,  pirayor till läskiga hajar. Vi avslutade denna vistelse med ett besök hos ”Doktorsfiskarna” där man fick stoppa ner händerna i vattnet för att få känna massa små fiskmunnar äta på våra fingertoppar. En rolig kittlade känsla! 

Nöjda efter detta besök gick vi ut och döm av vår förvåning...himelen hade spruckit upp och solen tittade fram och värmen kom tillbaka-så vi avsluta dagen med att fortsätta vårt besök in på djurparken igen...som vid detta laget nästan var folktomt!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se