Balthazar Science Center
Annons
Reseberättelse:

Balthazar Science Center

(Sverige, Skövde, Science center)

Vi besökte Baltazar Science center som en familj med två vuxna och två nyfikna killar på 5 och 7 år. När vi först kom dit hittade vi ingen parkering. Det visade sig att de inte har gästparkeringar utan man får ställa sig (och betala) på tågstationens långtidsparkering. Efter en kort promenad var vi framme. Redan utanför Balthazar väcktes barnens experimentlusta genom olika testbara fenomen utomhus. Ute finns också pollettdrivna bilar som barnen kan köra en kort stund innan tiden går ut. Alla barn får en pollett när de kommer. Det är en bra aktivitet att avsluta med då man kan behöva locka med något för att få med barnen UT och HEM. Vi lockade med bilarna och när de "dog" var det dags att gå. 

Inne på Balthazar möts man av spänning och nyfikenheten börjar pirra i kroppen. Det finns många saker att prova på även om det är ett ganska litet, enplans, Science center. Våra bara älskar verkstaden där de kunde bygga vad de ville och ta med hem. Sjuåringen byggde en frigolitbåt som han kunde provköra i vattendelen. Eftersom dörrarna till verkstaden med alla vassa och varma verktyg är öppna rekommenderar vi att man följer de små barnen hela tiden inne på centret. Detta gör man för övrigt nästan automatiskt (om man hinner med) eftersom det inte finns särkilt mycket plats att bara sitta ner och vila som vuxen. De har ett pyttelitet café med lite fika.

Experimentshowen där de visade hur man kan göra ett oljeljus var häftig. Barnen fick göra var sitt ljus att ta med hem.

I stort sett var det några roliga timmar som spenderades här men en stor VARNING till alla med nötallergiska barn då de sålde nötpåsar i caféet. Spår av nötter kan därmed finnas i hela centret. Vår grabb hade medivcinväskan på hela tiden...

 

Tyvärr har vi inga bilder från tillfället då den telefon med kamera vi hade då nyss gått sönder.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se