Legoland - en upplevelse för hela familjen
Annons
Reseberättelse:

Legoland - en upplevelse för hela familjen

(Danmark, Billund, Legoland)

Den 13 juni var det äntligen dags att bege sig till Danmark för att bland annat besöka Legoland. Jag och min sambo åkte tillsammans med vår 6-åriga son och våra vänner som har en dotter i samma ålder samt en son på 8 år.

Vi körde ner till Varberg och tog färjan över till Grenå. Efter 4 timmar på färjan och ytterligare två timmars bilfärd var vi till slut framme i Billund och installerade oss i stugan på Lalandia. Förväntan var stor hos alla barnen inför morgondagens stundande besök på Legoland. 

Vädergudarna var inte riktigt på vår sida, utan vi vaknade på tisdagen till en grå himmel och sporadiska regnskurar. Det gråtrista vädret gjorde att vi, till barnens besvikelse, inte testade vattenleklandet Pirate Water Falls. Däremot bjöd Legoland på så mycket annat roligt att den besvikelsen snart gick över.

Legoland är indelat i olika temaområden - Miniland, Legoredo town, Adventure land, Piratland, Knight´s Kingdom, DUPLO Land, Polar Land, Imagination Zone och det helt nya NINJAGO world. Överallt finns även små legobutiker med olika teman/inriktning, en outlet nere vid hotellet och vid entrén finns den stora Legobutiken.

Vi började med att kika runt i Miniland och imponeras av alla de fantastiska legokreationerna. Många förtjusta "woaw" från både barn och vuxna blev det. Barnen inledde karusellåkandet med en LEGO Safari vilket uppskattades av alla tre. Trafikskolan hade åldersgräns på 7 år så dessvärre var det bara en av tre barn som hade möjligheten att ta det klassiska legolands-körkortet. 

Spökhuset var lite lagom mysläskigt tyckte vi vuxna, med flygande spöken och pruttande mumier som alltihop var gjort av lego. Barnen tyckte dock det var i läskigaste laget och att den avslutande åkturen var lite väl otäck. LEGO Canoe var mycket populärare hos barnen och gillades av de vuxna med, även om en blev lite blöt.

På Legoland finns många olika matställen, däremot upplevde vi att utbudet för allergiker var sisådär. Vi hade med oss en glutenallergiker som tyckte det var svårt att hitta nåt lockande ätbart. Maten kostar en del, så jag förstår dem som tog med sig matsäck in i parken, det vi åt inne på Legoredo området smakade iallafall bra även om det inte kändes helt prisvärt.

NINJAGO World var det ställe där barnen hittade sin favorit, NINJAGO the Ride, där man tillsammans bekämpade The great devourer. Vi vuxna uppskattade också de spännande effekterna och möjligheten att testa "ninjakrafter". Vem gillar inte att slunga eldklot?! :) En annorlunda åktur helt enkelt.Templet i Adventure land bygger på lite samma princip ochvar väldigt poppis hos alla det med. Att tävla med andra familjer om att släcka bränder var hysteriskt roligt, åtminstone att titta på. Min sambo som kämpade järnet var inte riktigt lika road och dessutom galet trött i armarna efteråt. Jag rekommenderar att fler än en vuxen och en 6-åring ger sig på den aktiviteten. Fniss.

X-treme Racers och Polar X-plorer passar nog bäst för äldre barn. Samtliga av de barn som var med var dock över 120 cm. 6 åringarna testade att åka Polar X-plorer med sina pappor och kom ner lite bleka om nosen efteråt. Tjejen ville dock köra X-treme racers med efter det. Tuff liten brud.

Atlantis var en fin upplevelse. Att gå runt i den sjunkna staden bland fiskar, legodykare och ubåtar av lego, hajar simmande över en och att kunna sticka upp huvudet mitt bland jättekrabbor. Det sistnämnda var allt lite läskigt tyckte både små och stora.

Vi testade många fler åkattraktioner och var allihop efter en heldag i parken (attraktionerna hade öppet 10-17, sedan stängde parken kl. 18:00) både trötta och nöjda. Vi avslutade självklart med ett besök i den stora legoaffären där det inhandlades en hel del lego till båda familjernas legotokiga gossar. Priserna ligger på i stort setta detsamma som hemma i Sverige. Det finns dock ett lite bredare utbud av saker där än vad som finns på de flesta ställen hemma.

6-8 år kändes som en bra ålder då de kunde åka de flesta attraktionerna tillsammans med någon vuxen.  Vi ser dock frma mot at besök aparken igen om några år och är övertygade om att barnen kommer ha lika mycket ut av besökt då som nu. Stort plus att vi åkte dit innan högsäsongen vilket gjorde att vi slapp massa köandet, som längst var det 10 minuters kö till de olika attraktionerna. Det gjorde att vi hann göra det mesta i parken på en dag och kände oss nöjda med det. Vid högsäsong behövs nog två dagar i parken för att hinna med att se och göra allt man vill.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se