Öppnar för nyfikehet och upplevelser!
Annons
Reseberättelse:

Öppnar för nyfikehet och upplevelser!

(Sverige, Skövde, Balthazar Science Center)

Med min åtta åriga dotter, och hennes kompis, som hade längtat i två veckor på att få besöka Balthazar, började vår resa. Eftersom vi bodde 14 mil ifrån tog det nästan två timmar att komma dit. Vi åkte strax innan lunch, så ett stopp på en hamburgerkedja behövdes. Mätta och glada tjejer, som sen sprang mot entrén, från tågstationens långtidsparkering.  Åh, bilar!!! Det fanns små elbilar utomhus, som de fastnade för. Men det fick vänta till slutet, eftersom det regnade lite lätt när vi kom dit. In och börja upptäcka istället!

Och snacka om att upptäcka!! Det fanns grejer om Rymden, kroppen, såpa/vatten och en klättervägg. Det fanns grejer om Disco, mörka tunnlar, pyssel, där man kunde skrämmas, testa reaktionen och snickarverkstad, och mycket, mycket mera!!!

Allt fick pillas på, och testas med!! Det fanns personal, som kunde svara på frågor, eller visa hur vissa saker funkade.

De började vid såp/vatten stationen. Vidare till Rymdrummet, där de provade rymddräkter, och såg sig själva på monitorn. Vidare till stora hjärtat. Där var roligt att gömma sig och krypa runt i aortan. De gick i mörka tunneln, var inne i discorummet, och tog skuggbilder. De satt i en fotölj och blev skrämda! De fick ratta bilar, och bli distraherade, för att se om de kunde hålla sig på vägen. De testade reaktionen genom att få trycka på knappar, som tändes, då och då, under en viss tid. De provade en liten kulbana, och hur mycket man måste cykla för att alstra elektricitet, för att få igång en radio.

Även om båda tjejerna är väldigt pyssliga hemma, så var det Vertygskörkortet som hägrade mest, tror jag. De skulle skapa något, och de var tvungna att använda olika sorters redskap som fanns att tillgå. I verkstan spenderades den mesta tiden! Och två nöjda tjejer, fick sina körkort!

Jag, mamma, testade på att få ner min puls vid en pulsmätare, testade att få ihop kroppsdelar inuti en människa, som ett 3D pyssel. Jag testade att få ihop ett trä-klosspussel,som ni säkert har sett på Mästarnas mästare, gick sådär..

Vi spenderade runt två timmar på Balthazar, och skulle gärna åka dit igen, eftersom det fanns mer att upptäcka! Synd bara att fika hörnan inte var så stor, och att det ligger så långt ifrån där vi bor. Plus att vi fick en p-bot,  så var VÄLDIGT uppmärksam på var exakt du får stå, som privat bilist när du betalat din p-biljett!!

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se