Stockholmsresa på höstlovet
Annons
Reseberättelse:

Stockholmsresa på höstlovet

(Sverige, Uppland/Södermanland, Stockholm, Naturhistoriska muséet, Cosmonova, Skansen, Skansenakvariet)

Tågresa

Lemurer

Skansenakvariet

Vår resa till Stockholm på höstlovet

På höstlovet bokade vi en resa via Stockholm á la Carte. Vi valde att bo i Sollentuna på Scandic Star två nätter. Detta för att vi valde att åka tåg och det var lättare att ta sig dit än att bo vid Kungens kurva, som var alternativet ifall man kommer med en familj på fem personer. Att slippa ta bilen i Stockholmstrafiken är ett plus och att åka tåg känns lyxigt, dessutom är det bättre för miljön.

Hotellet
Rummet på hotellet var inte lyxigt, men det var en liten svit med vardagsrum och sovrum. Det var bäddat åt barnen med bäddsoffa och extrasäng i vardagsrummet. Det gick bra att få plats och frukosten var helt OK. Maten på kvällen var dyr och inte särskilt god. Det hade varit bättre att ta en pizza utanför någonstans.

Kort ingår i paketet
I paketet ingår ett Stockholm á la Carte-kort som gäller på lokaltrafiken och som inträde på många attraktioner. Vi valde att inte gå på så väldigt många saker. Den dagen vi kom upp var vi på besök hos släktingar en stund, men nästa dag åkte vi till Naturhistoriska muséet och gick även på Cosmonova (ingår ej).
Filmen vi såg handlade om vattenmonster och pojkarna var helt fascinerade. Sedan gick vi runt på muséet och prioriterade mineralsamlingarna och avdelningarna med djur. Andelningen om människokroppen gick vi snabbt igenom, det var trångt och skrikigt där inne. Efter ett par timmar där var alla trötta och vi åkte tillbaka till hotellet ett tag.

Djurgården innan vi reste hem
Avresedagen åkte vi till Skansen efter att ha tryckt in bagaget i en förvaringsbox. Där besökte vi även Skansenakvariet. Det gillade barnen! Lemurer som näst intill hoppar på en när man går igenom deras bur. Ormar, apor, krokodiler.

Det var lite kallt att gå på Skansen i november, men trevligt ändå. Tyvärr hade barnen ont i fötterna efter att vi hade gått en hel del dagarna innan. De är inte så vana vid det. Att bära en tioåring med onda fötter på axlarna är inte så lätt. De börjar bli tunga.
De gillade Skansen, men var besvikna över att vi inte lyckades få syn på lodjuren som skulle finnas i ett hägn där. När vi åkte ifrån Djurgården lyckades vi få plats i den antika gamla spårvagnen. Det var också roligt!

Hela resan gick på runt 4.000 för fem personer med två nätter inklusive tåg, om jag minns rätt. Vi hade tur att hitta riktigt billiga tågbiljetter. Sen tillkom lite mat och biljetterna till Cosmonova.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se