En heldag med familjen.
Annons
Reseberättelse:

En heldag med familjen.

(Danmark, Norra Asmindrup, Sommarland Själland)

Allmänt

I början på juli 2016 begav sig vår familj bestående av fyra personer; mamma, pappa och två pojkar på 8 och 10 år. Två busiga killar som är väl vana vid utflykter. Vi hade natten före övernattat i Danmark så vår resetid var ungefär en timme. Att studera kartan inför färden är att rekommendera då det är en bit mellan skyltarna. Dock när man väl är framme hittar man lätt.

Vi kom precis innan kl 10 då de öppnar och stannade till kl 19 när det stängde. Man betalar ifrån bilen och får då en karta och information om landet. Man parkerar inom området och man har hela tiden möjlighet att gå ut till bilen och hämta eventuella saker som man kan behöva. Inga stämplar eller annat behövs. När man väl betalt är allt gratis förutom mat och t.ex. lottstånd eller dyligt.

Karuseller

Några karuseller för stora och små. Merparten för mindre barn. Finns tydligt markerat på stolpar vid varje karusell vilka som är för vem genom längden på barnet. Dessa markerar om barnen kan åka själv, med förälder eller inte alls. De flesta karuseller är anpassade för barn över 140 cm. Då kunde de åka själv. Det är upp till föräldrar att avgöra om en karusell är lämplig för ett barn att åka själv då vissa karuseller inte har någon personal. Vi föräldrar kunde inte låta bli att ta oss några åkturer. Väldigt roligt om man nu gillar karuseller, vilket vi gör.  Det finns ett miniland med karuseller för de mindre barnen, där våra grabbar (och vi) njöt av många runder. Vi åkte inte alla karusellerna i minilandet då det var tydligt vilka som var för större barn och vilka som var för mindre barn.  Det finns även karuseller för större barn upp till tonåren så som berg och dalbana med loop som jag och stora grabben åkte två gånger i rad, så med andra ord helt ok.

Attraktioner

Det fanns en cirkus som hade föreställning två gånger om dagen men vi valde inte att titta på denna då barnen inte är så förtjusta i cirkus och det fanns så mycket annat vi ville göra. Även en 6 D-biograf med olika filmer som var värt att vänta på. Två saker som vi vill ge ett extra stort plus för är flotte genom Amazonas och go cart. Amazonas är en rälsstyrd flotte som går över vatten. Längs turen så får man se krokodiler, indianer, ormar, en grotta och massa andra roligheter. Allt detta är med olika ljudeffekter och saker som rör på sig. Detta är en väldigt underhållande tur som passar alla åldrar. Inga läskigheter alls. Vi åkte två gånger. Go carten är väldigt bra anpassat för alla. Det finns tre olika möjligheter, en go cart där barn över 150 cm kunde köra själv, en där man som förälder kunde köra tillsammans med ett mindre barn i en dubbelbil och en go cart där de mindre barnen kan köra själv. På de större bilarna finns personal som såg till att alla fick rätt hjälmar och att allt flöt på bra. På den lilla go carten är det föräldrarna själv som håller koll på barnen.

Vissa dagar eller veckor har de olika tema så som nu cirkus. Andra tema är vikingar, matlagning, western och luftballong med mera. Se hemsidan för mer information.

Lekplatser

Det är tydligt att Sommerland är uppbyggt för att barnen ska röra på sig, leka och ha kul. Det finns en hel uppsjö av saker som barnen kan göra så som många studsmattor, sandlådor, bollhav, klätterställningar, olika hinderbanor anpassade för stora och små, lekland i cowboy-stil, tåg, en sjö med kanoter och roddbåtar (dock ej flytvästar), labyrint, guldgrävning, gungor STORA och små, minigolfbana, boule, trampbåtar och massa annat skoj. Det var väldigt uppskattat av barnen, som vill göra saker själv, att det finns så många möjligheter. Dock finns det vissa saker, som t.ex. sjön där man som förälder måste vara med och hålla koll.

Badland

Eftersom vädret inte skulle vara det bästa under tiden vi skulle vara på landet så valde vi att inte bada. Dock utifrån det vi såg så verkade det vara mycket roligt där med stora vattenrutschkanor. Även pooler med vatten som sprutade och klätterställning.

Djur

På Sommerland fanns det olika djur som barnen kunde klappa och mata. Getter, får, hönor, kaniner, sköldpaddor och titta på olika fåglar. Getterna hade fått ungar och det var kul att se på de små söta liven.

Mat

Något som vi tycker är väldigt bra med att semestra i Danmark är möjligheten att äta medhavd mat. Det finns många sittplatser, både under tak och i det fria. Det finns även grillplatser med gasolgrillar som man kan använda och även kolgrillar. Om man inte har med egen mat så fanns det olika restauranger där man betalar för barnen beroende på hur långa de är. Vi provade pizzabuffén som var väldigt dyr för vad man fick. Rekommenderas inte. Möjligen är de andra restaurangerna bättre.   

Toaletter och annat

Det finns många toaletter utspritt överallt. Dessa var väldigt fräscha för att vara offentliga toaletter. Om man av någon anledning skulle bli blöt (vi såg någon som välte båten i sjön vid avstigning, inte så lätt som man tror) så fanns det torktumlare. Väldigt fiffigt. Plus för det! Det finns även skåp där man kan låsa in eventuella saker man inte orkar bära på.

Bästa

Inte så mycket folk så man slipper köa till allt. Många olika aktiviteter som är anpassade för alla åldrar och intressen så det finns hela tiden något att göra. Att man kan ta med egen mat, bra för de med specialkost. Bra med information när man kom och personalen var väldigt trevlig.

Sämsta

Maten var inte bra men det brukar den väl å andra sidan inte heller vara på sådana ställen.

Totalt omdöme

Vi tycker väldigt mycket om Sommerland och kommer att åka dit fler gånger. Bra anpassat med aktiviteter för barnen och även för vuxna. Inte mycket folk så man slipper att köa något nämnvärt, i alla fall under tiden som vi var här. Vi var på Sommerland från de öppnade till de stängde och vi hann inte med allt. Om man ska bada så rekommenderar vi två dagar. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se