Petssonutställningen Dunkers kulturhus
Annons
Reseberättelse:

Petssonutställningen Dunkers kulturhus

(Sverige , Helsingborg , Dunkers kulturhus)

Mamma Mu gungar

utklädd till Petsson i snickarboden

väggen med magnetiska bokstäver

Vi var fyra vuxna och tre barn (1-4 år) som tillsammans besökte Dunkers kulturhus. Vi hade läst om deras utsättning om Petsson och det var den som gjorde oss intresserade av ett besök på Dunkers. Ingen av oss hade varit där tidigare. Det var enkelt att hitta parkering och det hade även varit lätt om man kommit till Helsingborg med tåg, då kulturhuset låg inom promenadavstånd till Knutpunkten. Entrépriset var billigt, 70 kronor för vuxen och gratis för barn. Inne i Petssonutställningen fick man inte ha skor på sig och barnvagnar fick parkeras i ett angränsande rum. Utsällningen då? Ja, vi blev nog allt lite besvikna. Utställningen var stor men det fanns inte så mycket för barnen att göra. I en skattkista fanns bilder på Nordquists karaktärer och kläder så barnen kunde klä ut sig. Dock fanns det inte kläder till alla de karaktärer som fanns på bild. Barnen sprang runt och tittade på sakerna. De största nöjet hade de av den buss de kunde "köra", av tvn som visade film och av magnetiska bokstäver man kunde fästa på en vägg. Hade önskat att det fanns mer att göra. Någon klurig uppfinning man kunde bygga, mer kläder att klä ut sig i, fler mucklor osv. Efter en timme var vi färdiga och började röra oss i huset. Camilla Thulin har en utställning med kläder och kostymer från operor och teater. Där var det ingen höjdare för barnen, då de inte fick röra något. På bottenvåningen fanns också ett pysselrum (lite fritidsgårds-stuk) barnen var för små för det som fanns där. På det stora hela var det en trevlig utflykt. Om man vill komma hemifrån eller har en gråmulen eftermiddag över kan man säkert åka hit en stund, men det var inte så mycket mer än så för oss.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se