Annons
Reseberättelse:

En rolig dag på Tom tits experiment

(Sverige, Södertälje, Tom tits experiment)

Såpbubbla med rockring

Självfallet

Kulbana

Vårt familj består av mamma, pappa och tre tjejer, 3, 6 och 8 år gamla. Vi åkte iväg till Tom tits experiment på en solig onsdag. Det tog ca. 1,5 timme från där vi bor med kommunala fjärdmedel så det kändes väldigt smidigt. Tom tits experiment ligger ca 1 km från pendelstationen och det var inte alls svårt att hitta.

Väl inne ville alla barnen springa varsitt håll men vi bestämde sedan att börja med rutchkanan. Det var väldigt populärt med 6 och 8 åringen, tyvärr var 3 åringen för liten att åka rutchkanan.

Sen var det dags för eldshow ute. Det tyckte barnen var jättespännande och vi föräldrar med. Efter Eldshowen gick vi runt ute och barnen gick vilse i labyrinten, kröp i en lång tunnel under marken, titta under vattnet och sen var det dags för självfallet. 6 och 8 åringen var helt sålda och ville åka om och om igen. Vi provade även Stormen och Jordbävningen och de var väldigt intressant också. 3 åringen tyckte inte om dessa alls, hon tyckte det var läskigt.

Efter att gå runt ute så tog vi en glasspaus. Det fanns många olika sorts glassar att välja mellan och alla var glada, särskilt mamma som hittade små Ben&Jerrys bägare i olika smaker.

Efter glass stunden gick vi in och kolla alla experiment som fanns. På plan 1 var såpbubblarummet var stor favorit för alla barn men även ljusrummet var spännande. Även klätterväggem tyckte alla barnen om.

Sen var det dags plan 2med kulbanor, vatten, mörka rummet osv. 3-åringen tyckte jättemyclet om expermenten med vatten och kulor. Större barnen tyckte mörka rummet var spännande.

Plan 3 var det mycket illusioner och det tyckte inte någon av barnen var så intressant mem däremot så tyckte vi föräldrar att det var rätt roligt.

Sist på plan 4 hittade barnen mycket intressanta saker att titta på, bla musikcyklarna, balansvågen, olika kropsdelar. Dock var det mycket varmt på plan 4 och man hade inte lust att stanna där alldeles för länge.

Sist ville barnen ta en sista tur i rutchkanan och självfallet och sen var det dags att åka hem med tre trötta men väldigt nöjda barn.

Dock had man önskat att det hade funnits någon form av åk till minsta tjejen, hon var lite ledsen när hon varken fick åka rutchkanan eller självfallet.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se