Vi har testat Sommarland Själland!
Annons
Reseberättelse:

Vi har testat Sommarland Själland!

(Danmark, Norra Asmindrup, Sommarland Själland)

Vildkatten

Guldgrävning

Silver City

Tack Barnsemester.se och Sommarland Själland för att vi fick chansen att uppleva detta!  

Våran familj bestående av 2 vuxna och 2 barn på 6 och 10 år åkte 18 juli 2016 mot äventyr! Vi valde färjan över från Helsingborg till Helsingör, vilket var väldigt smidigt eftersom färjan går en gång i halvtimmen. Vi behövde aldrig vänta utan fick åka på direkt. På båten hann vi precis ta en kort fika på de korta 20 min som det tar över. Bilfärden från Helsingör till Sommarland Själland tog c:a 1,5 timme inklusive ett kortare stopp. Med GPS var det inga problem att hitta och stort plus för de fina danska vägarna.  

När vi anlände till Sommarland Själland var det inga som helst problem att hitta parkering, det var också väldigt lite folk i hela parken, trots att det var mitt i semesterruschen. Ett stort gräsområde med nersänkta studsmattor var väldigt populärt, vi tillbringade en hel del tid där. Karuseller fanns för oss alla, men lite mer för det mindre barnet på 6 år. Favoriten för det större barnet blev "Vildkatten", en berg- och dalbana som gick hiskeligt fort, och även upp och ner.  När vi åkte med det lilla tåget som kör runt parken fick vi en bättre glimt av det jättelika vattenlandet som fanns. Vi hade inte riktigt vädret med oss för att bada denna gång, men man blev bra sugen! Vår 10 åring gillade även ett ställe där man kunde prova på att spela baseball, det är inget vi sett någon annanstans.  

Silver City var där vi tillbringade mest tid. Det var byggt som en liten westernby. Här kunde man bland annat prova guldvaskning och gräva efter riktigt guld. Någonstans på ett fält fanns det riktigt guld nergrävt, och det var många som grabbade tag i en spade i jakten på guld. Både vuxna och barn. Vi passade även på att äta på Silver Bistro i riktig cowboy stil! Det vankades grillbuffé som vi alla älskade! Toppenbra! Dock lite dyrt! Vi granskade kontot för att se hur det blev efter växlingskurser då vi betalade med kort och det landade på c:a 650 kr för oss 4. Alla tog buffé + en dricka.  

Det fanns mycket smått och gott att göra och äta runt om i parken och vi kände att vi egentligen behövt 2 dagar för att prova på lite mer, men vi var ändå väldigt nöjda. Helt klart värt ett besök!

Till er som tänker åka till Danmark vill jag också påminna om pass eller giltigt id-kort!   

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se