Testfamilj på Balthazar Science Center.
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Balthazar Science Center.

(Sverige, Skövde, Balthazar Science Center)

Hela familjen

Köra bilspel

Minstingen

En härlig sommarsöndag åkte vi från Karlstad till Skövde för att upptäcka Balthazar Science Center som testfamilj.

Med oss på resan var även morföräldrar och morbröder (ej testpersoner) så vi var allt ifrån en bebis på 1 år till morfar på 51 år.
Efter ett varmt välkomnande av personal spred alla ut sig direkt för att utforska. De stora barnen på 8 och 10år och mamma Ida fastnade direkt vid bilspelet. Ett spel där man kör bil samtidigt som man testar sin reaktionsförmåga och tävlar mot de andra. 1 åringen och pappa Mats utforskade såpbubblor, ytspänning med mera medans mormor och morfar testade sin samarbetsförmåga.

Vi fortsatte sedan på diverse olika stationer, löste kriminalfall, upptäckte ett enormt hjärta, undersökte gruvan, dansade i discorummet och byggde båtar. Det fanns även ett astronautrum där man fick prova på en enklare flygsimulator, testa att vara med i en ryndfärja via en greenscreen och vara bland stjärnorna i rymddräkter och mycket mer.
På vissa ställen fanns rolig information som på stora toaletten, där fanns exempelvis intressant information om bajs.

Även ute fanns flera olika aktiviteter. Bland annat radiostyrda bilar att köra på bana, vattenlek och en linbana.

Varje dag finns ledarledda aktiviteter vissa klockslag. 10 åringen och pappa Mats var först med på aktiviteten ”mattelek”. Där fick de lära sig hur man kan vinna olika matematiska spel. De fick även klura på olika IQ pussel.

Andra aktiviteten hette ”Gruvfynd” där 8 åringen och pappa Mats fick lära sig om olika mineraler på ett lättsamt och intressant sätt.
Dessa aktiviteter kan vi verkligen rekommendera att gå på då de var pedagogiska, intressanta och passande ifrån 5-6år och uppåt, de var även i lagom längd på ca 10 minuter.

De få sakerna vi tyckte var mindre bra var att det inte var tydligt utmärkt vart man ska parkera vid ett besök. Det fanns inget riktigt utbud med mat för längre dagar, endast lättare fika. Det fanns även dåligt med sittplatser för medhavd matsäck. En grej de kan förbättra är att ha instruktioner på alla stationer, på vissa fattades det och då var det svårt att genomföra dessa.

Vad tyckte varje familjemedlem? 

8 åringen ”Jag tyckte att allt var bäst. Måste jag välja något så är det de radiostyrda bilarna ute.”

10 åringen ”Jag skulle inte kunna säga vad som var bäst egentligen. Det var så mycket roligt att det är svårt att bestämma sig. Men jag tyckte nog att allt var värt att prova!”

1 åringen tyckte att discorummet med den häftiga musiken var bäst.

Pappa Mats ”Jag tyckte det roligaste var att det fanns en verkstad där man kunde bygga och upptäcka lite själv.”

Mamma Ida ”Jag tyckte det roligaste var att se alla, unga som gamla, hitta något som passade dem. Av stationerna så tyckte jag att det stora hjärtat var spännande. Även astronautrummet”.

Alla var nöjda och glada, det var prisvärt, men vi vuxna tyckte att det var en lång resa till förhållande till ställets storlek och utbud. Det går att slå ihjäl många timmar på en dag men 3 timmar räcker nog långt. 


Sammanfattningsvis väl värt ett besök om man har vägarna förbi Skövde men kanske inte värt 16 mil enkel väg. 

/Testfamiljen från Karlstad

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se