En dag på Odense-zoo
Annons
Reseberättelse:

En dag på Odense-zoo

(Danmark, Odense, Odense zoo)

barnen med pingvinerna

fågel

sibirisk tiger

Vår familj består av 3 barn i åldrarna 9,9,11 samt två vuxna.

På lördagen den 30 juli körde vi från Scandic i Odense tar 10 min därifrån med bil.Bra parkeringsplatser mitt över vägen till Odens zoo entre.Vi valde att gå in där efter 11.30 eftersom vädret inte riktigt var med oss.

När vi gått in genom entren gick vi först in till shoppen eftersom det regnade.Där fanns det alla möjliga gosse djur att köpa.Tyvärr dyra som det alltid bruka vara i de där butikerna.

Tog en karta över området så vi kunde planera vad vi ville titta på först.Sibirisk tiger,giraffer,Lejon,Zebror,fåglar och apor var bara en liten del av alla djur som fanns på zoo.Valde att vila benen på ett litet tåg som vi fick åka med för 100 dk.Den var trevlig och rolig att åka med tyckte barnen.Dels för att den körde ganska fort samt att de pratade på danska som ibland kan låta riktigt roligt.

Tyvärr stod fakta skyltarna om varje djur enbart på Danska och engelska.

Man kunde ha med sig fikakorg/mat men vi valde att köpa var sin korv och dricka där inne.Dyrt och tyvärr ingen god korv.Tll mig som är glutenintolerant fanns det inte mkt att välja på.

Vi tyckte det var rent och fräscht i djurparken alla djur såg ut att må bra.Det bästa tyckte  jag var när vi fick gå in till de små aporna samt se de stora fiskarna i det stora akvariumet.

Barnen tyckte mest om Pingvinerna,Hamstrarna,minigrisarna,aporna,Tigrarna.

Tycker Odense Zoo var ett fint , stort zoo med de flästa djur som ett Zoo ska ha.Vi tycker att det passar från 3 år till 13 år.Fast vi vuxna också tyckte om det!

Kan rekommendera ett boende i Odense.Best Western Hotel Knudsens Gaard.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se