Något för alla på Djurs Sommerland
Annons
Reseberättelse:

Något för alla på Djurs Sommerland

(Danmark, Grenå, Djurs Sommerland)

Piraten, tatuering och Tarzanbane

Mini Buffalo Bumper cars, westernbuffé och Örnen

Vattenland, Skatteöen och Juvelen

Djurs Sommerland ligger cirka 20 minuter med bil från Grenå, till vilket man lätt tar sig med färjan från Varberg. Det är ett klassiskt sommarland med både höga och snabba berg- och dalbanor, andra karuseller, badland, studsmattor och luftkuddar m m. Både stora och små hittar lätt sina favoriter!

Vi var där tillsammans med några danska vänner och barnen är tre killar; 5,6 och 8 år, samt en tjej på 10 år.

 

De stora barnens favoriter blev Piraten (snabb berg- och dalbana), Skatteöen (berg- och dalbana som slutar i vatten) och vattenlandet. 5- och 6-åringen tyckte att vattenlandet, ”bumperbilarna” och Rio Grande (som vi kunde åka alla tillsammans) var roligast. Dessutom uppskattade alla barnen lekplatserna med klätterställningar, studsmattor och luftkuddar och t e ex Tarzans hinderbana. Här fanns också möjlighet till ansiktsmålningar och tatueringar.

Ett stort plus vad gäller radiobilarna var att man gjort två olika banor för dessa, en för de större och en för de lite mindre barnen. Uppskattat!! I vattenlandet fick man också gratis låna flytväst till barnen i fall man t ex glömt armpuffar el dyl.

 

Hela parken är väldigt bra planerad med sina olika ”temavärldar”. För att få ut det mesta av den bör man nog vara där i två dagar för att i lugn och ro hinna göra allt. Toaletterna var många - både med stora och små toalettstolar – och det städades ofta. I hela parken är det väldigt rent och fint. Det finns bänkar och bord samt grillplatser i parken om man vill ha med egen mat. Vi valde att äta buffé på Western Saloon och det kostade 149 DKK för en vuxen och något billigare för barn, beroende på längd…! J Pris för dryck tillkom. Man kan även välja mexikansk buffé eller pizzabuffé och där ingick dryck. Måste dock säga att det var enormt fin mat med olika köttvarianter, lax, korv, hamburgare med mera, så alla åt så vi var riktigt mätta och nöjda. Det var också relativt billigt att köpa glass, våfflor, dricka och frukt runt om i parken.

 

Vi besökte parken i slutet av juli, och det var en halvmulen dag - men det var inte några längre köer. Vi stod som längst i ca 25 minuter vid någon karusell, oftast kortare.

Vi kom från Tyskland med husbil och släp, men det fanns en stor gratisparkering för husbilar så det var inget problem. Och våra badkläder samt lite snacks kunde vi ta med oss i parken genom att hyra en skrinda vid ingången.

Vi tyckte alla det var en kanondag – och vi kommer säkerligen att åka hit igen!! Rekommenderas varmt!!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se