En helt ok eftermiddagsutflykt
Annons
Reseberättelse:

En helt ok eftermiddagsutflykt

(Sverige, Ugglarp, Svedinos bil- och flygmuseum)

Utrustning för Drakenpiloter

Provsittning pågår!

En halvmulen dag i slutet av juli besökte vi (två vuxna och en fyraåring) Svedinos i Ugglarp. Till att börja med är det lätt att hitta dit och en hyfsat stor parkeringsplats finns att tillgå. Det finns även en enklare servering på museet som erbjuder glass och fika och man kan fika både inomhus och utomhus. Själva museet består av flera olika byggnader som fogats ihop på mer eller mindre bra sätt vilket tillsammans med den dåliga skyltningen gjorde att vi upplevde det svårnavigerat då vår fyraåring främst ville titta på flygplanen. 

I den största flyghangaren fanns många fina flygplan och diverse inredningsdetaljer/utrustning utställd och det visades även en film som handlade om olika flygplan och de piloter som flugit dem för Sveriges räkning. Det fanns gott om bänkar att sitta på om man blev trött i benen och fina informationstavlor vid alla montrar och flygplan. 

I den mindre utställningen med flygplan kunde barn provsitta vilket fyraåringen uppskattade men i övrigt var han inte så imponerad eller intresserad av bilarna som fanns i utställningen. Hela familjen blev något besvikna på Svedinos då vi förra året besökte Flygvapenmuseet i Linköping och våra förväntningar var något för höga när vi kom till Ugglarp då det är stor skillnad för mindre barn mellan Svedinos och Flygvapenmuseet. Vi skulle rekommendera att barnen är minst 6 år när de besöker Svedinos då det dels finns mycket saker att ramla på om man har uppmärksamheten riktad på ett spännande flygplan och dels då det inte finns någonstans att leka (vi hittade ingen lekhörna eller liknande) vilket kan göra det tråkigt för mindre barn som ofta tappar intresset snabbt på dessa typer av inrättningar. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se