Underbara illustrationer för en timme eller två
Annons
Reseberättelse:

Underbara illustrationer för en timme eller två

(Sverige, Helsingborg, Dunkers Kulturhus)

Pettsons hus

Mamma mu gungar

Hos mamma mu

Vi åkte till Dunkers Kulturhus med vår son på 3.5år. Vi var förväntansfulla på utställningen om Pettson och Findus. Vi åkte till Helsingborg, Knutpunkten och därifrån var det bra skyltat och ca 500 meter att gå. Vi hängde av oss i källaren och låste in våra ytterkläder (Kostar 5 kr som man får tillbaka) och tog hissen upp till utställningen.

 

Jag som vuxen uppskattade att det fanns mer än Pettson och Findus. Sven Nordqvist tog mig med till min egen barndom och alla underbara böcker man läst men som man glömt bort. Jag återupptäckte bland annat Minus som upptäcker världen. Vi kunde gå genom utställningsrummen och se ursprungliga illustrationer längs med väggarna och via en projektor kunde vi se hur Sven illustrerade bilder som senare blev till böcker. Sonen uppskattade inte bilderna på väggarna men tyckte om att leka i ett litet kök som fanns, han tyckte det var spännande att se mamma mu och hennes kobajs på golvet. Han tyckte det var roligt men lite läskigt att testa rymdraketen som Findus använde när han skulle åka till månen och han satt stolt brevid Pettson i kökssoffan. Vi alla uppskattade att sitta framför tv:n och titta på Nasse.


En härlig lekutställning som tar ungefär 2 timmar men inte längre att besöka innan man tröttnat för dagen. Alltså ingen heldagsutflykt. Upplever att det passar mindre barn bäst. En nackdel var de höga ljuden inne i utställningen dels från en knapp man kunde trycka på som gjorde att massor av klappa i händerna ljud spelades upp och dels från när man tryckte på en knapp och Findus rymdraket skulle åka iväg. Och barn gillar knappar och tryckte heeeela tiden = huvudvärk för min del.


Jag tyckte det var roligt att ta med sonen hit men har personligen inget större behov av att åka hit igen och det var inga problem att få med sig sonen hem därifrån.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se