Annons
Reseberättelse:

Höghöjdsbanor på Treewalker

(¨Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Modiga Lucas

Klätterapan Simon

I söndags hade vi en härlig familjedag där klätteraporna i familjen fick klättra av sig på Treewalker i Ålstorp utanför Lödde. Wow Vilken grej!

De började med en gemensam säkerhetsgenomgång där instruktören visade hur utrustningen fungerar. Sedan fick alla börja på den gula banan för att testa så man hade koll på utrustningen och kände sig trygg med att klättra, när man gör de får man lov att klättra fritt bland de sex banorna i sitt eget tempo. Den gula banan har sex stationer och avslutas med en Zipline (som de flesta banorna gör).

Efter att ha klarat den gula banan sprang killarna snabbt vidare en av de två gröna banorna. Här väntades lite större utmaning. Och här var jag som stod på marken och titta på lite nervös emellanåt. De gröna banorna är 3-5 meter höga. Den första gröna de började med hade 10 stationer och 2 ziplines. 

 

Reda vid andra stationen blev de lite svårt, men lyckan  av stolthet i deras ögon när de klarat banan var obeskrivlig.

När den första gröna banan var avklarad tog vi en liten fikapaus där i den härliga skogsmiljön. 

Sedan gav de sig på den andra grönan banan, denna banan avslutades med en Zipline på 82 meter, den var så rolig så de gjorde om banan två gånger.

Pappa Johan gav sig även på den blåa banan med skräckblandad förtjusning. Här kom pulsen upp rejält när han svingade till där uppe på 7 meters höjd. 

Den röda banan blev dock lite för stor utmaning, där klättrar man mellan 6-11 meter upp och banan avslutas med ett fritt fall på 11 meter. Något för den riktigt modiga.


Killarna hade verkligen en toppen dag, de var så nöjda alla tre. 
Pappa Johan var lika stolt som Lucas 11 år och Simon 9år över att ha vågat och klarat utmaningarna.
Hela familjen kommer gärna tillbaka nästa säsong. Då kanske pappa Johan även vågar sig på den röda banan? ;-)

Jag får erkänna att jag var något avundsjuk, hade gärna varit med och klättrat, men de får bli en annan gång när den nya höften är på plats, nu fick jag nöja mig med att vara fotograf och nervöst titta på från marken.

Nellie 3 år var nöjd med att balansera på stockar och leka med hunden Frasse. Men de har planer på att göra en liten klätterbana för de lite mindre barnen som är med när syskon eller föräldrar klättrar.

De kommer även att bli en reception med lite försäljning av fika framöver.

 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se