Vi har klappat och matat älgar i Elinge älgpark
Annons
Reseberättelse:

Vi har klappat och matat älgar i Elinge älgpark

(Sverige, Hamneda, Elinge Älgpark)

Det var rätt så varmt så älgkon tyckte de var smidigt att ligga ner och bli matad.

Trötta små älgkalvar

På vår hemresa från Göteborg passade vi på att göra ett stopp vid Elinge Älgpark för att både barn och vuxna skulle få sträcka lite på benen. Här kunde man för 80kr per person (barn under 3 år gick in gratis) få komma in i deras park och se älgar på nära håll. Med oss fick vi även lite björkkvistar för att mata älgarna med.  

Sagt och gjort, vi knallade in i älgparken med våra björkkvistars i högsta hugg. Det var jag och min man samt våra tre barn i åldrarna 3,7 och 9 år gamla. 3-åringen hittade ganska så snabbt en stenmur som tydligen var MYCKET roligare att klättra och hoppa från än att kolla på några älgar.  

Innan vi gick in i parken hade vi pratat om vad vi förväntade oss av besöket, och alla var vi rörande överrens om att vi helt enklet hoppades få se älgar. Och det fick vi :-). Älgarna var så tama och nära staketet att vi tom kunde klappa på dem. Stora djur sa 7-åringen, fy vad de känns smutsiga sa vår 9-åring... Två utav älgkorna hade dessutom fått kalvar för ett par månader sedan, så vi hade även turen att få se små sovande älgkalvar i somarvärmen.  

Efter vår rundvanding i parken så kikade vi in i den lilla butiken där de såldes minnessaker. Var som sånna små butiker brukar vara ganska så dyrt där inne. Min man köpte med sig en rökt älgkorv hem vilket kändes lite märkligt tyckte vi andra som precis klappat älgar och så köper han med sig en korv gjord på nån av deras kompisar... men god var den ändå :-).  

Det var ett trevligt stopp och barnen var nöjda med att både fått se, mata och klappa älgar.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se