Full fart på Liseberg!
Annons
Reseberättelse:

Full fart på Liseberg!

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Vi blev utvalda som testfamilj på Liseberg i Göteborg. Två vuxna och tre barn (4, 7, 10 år) kom dit ca klockan 12. Vi rekommenderar alla som tänkt få en heldag på Liseberg att komma dit i god tid för att få ut mesta möjliga av besöket. Eftersom Liseberg är mycket populärt och välbesökt så får man räkna med att en hel del tid går åt till att stå i köer. På Liseberg finns det olika slags åkattraktioner, chokladhjul och matställen. Det finns ett ställe som är mer anpassat för barn i ålder 0-6 år.

Det som avgör vad man får åka är helt enkelt hur lång man är. För fyraåringen som är ca 105 cm finns en mängd olika karuseller, båt- och bilturer samt anpassade "bergochdalbanor". I flera av dessa attraktioner kan du som vuxen åka med gratis om du inte själv valt att inhandla ett åkband. Den självklara favoriten var Farfars bilar där han dessutom fick ett körkort men även Rabalder uppskattades.

7-åringen som är ca 135 cm får åka nästan allt på Liseberg. De enda undantagen är några av de riktigt fartfyllda attraktionerna där det krävs att man är minst 140 cm. Han njöt av hela vistelsen och åkte för fullt i bland annat Balder och radiobilarna. De attraktioner som han gillade bäst var Hanghai och klassikern Flumride. 

10-åringen var den som fick åka allt som fanns på Liseberg och den chansen tog hon. Även hon höll Hanghai som en av de roligare åkattraktionerna men även Spin Rock fick bra betyg av henne.

Till er som tänkt besöka Liseberg kommer här några tankar efter vårt besök. Har man tänkt att åka mycket så ska man definitivt satsa på åkband. Vi rekommenderar att man kollar liseberg.se innan besöket så man i lugn och ro kan läsa in sig på vad det finns för olika alternativ. När man åker till Liseberg med barn i spridda åldrar/längd får man räkna med att man får dela upp sig (om man tänkt att åka många åkattraktioner). Att gå runt allihopa tillsammans och stå och vänta medan de andra åker tycker vi känns lite bortkastat. 

Det finns något för alla åldrar på Liseberg men självfallet blir det roligare ju mer saker man får åka. Från ca 6-7 års ålder går man över denna "magiska gräns".

Vi tycker avslutningsvis att Liseberg är ett toppenställe som är väl värt ett besök. Det finns två saker som vi reagerade lite på. För det första tycker vi priset på regnponchosen var ganska högt jämfört med andra ställen vi varit på. Dessutom fanns det bara en storlek där vi köpte och det är ju viss skillnad på en vuxen och ett barn. M a o om ni anar att det kan bli regn eller om ni för den del tänkt åka ngn av de blöta åkattraktionerna, ta med er regnjacka eller liknande. För det andra, vi åt lunch inne på Burger King och det var oerhört fullt där inne. Här tycker vi att Liseberg borde öka sittytan i denna restuaruang då det är många barnfamiljer som går hit.

Efter denna hellyckade dag väntade sen bilfärd hem men innan dess var det skönt att ta på sig lite torra kläder som vi lagt i bagagen. Sista tipset är alltså att ha med sig extrakläder till samtliga. Man vet aldrig vad som händer i Flumride....

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se