Perfekt för den nyfikne
Annons
Reseberättelse:

Perfekt för den nyfikne

(Sverige, Skövde, Balthazar Science Center)

Som testfamilj bestämde vi oss för att "go all in". Två föräldrar och två barn, 5 och 19 år gamla, hängde på låset då de öppnade kl 10. Vi blev glada redan innan vi kom in då det fanns fullt med lek och upptäckarsaker redan på utsidan. 

Vi fick bra bemötande av trevlig och glad personal under hela vistelsen. Det var inga som helst problem att äta medhavd mat i caféet vilket uppskattas. Rena toaletter och bra stolar för trötta vuxna att sätta sig i lite här och var. Balthazar hade genomgående en ambition att arbeta för återvinning och hållbarhet - det gillar vi!

Alla i familjen hade att göra och att upptäcka trots att vi hade så olika åldrar att ta hänsyn till. Det fanns saker för alla åldrar och det kändes aldrig trångt och blev aldrig kö. Efter ett par-tre timmar kände vi oss nöjda men dröjde ändå kvar och upptäckarlusten kom tillbaka så allt som allt tillbringade vi fem timmar på Balthazar. 

Aktiviteterna var uppdelade på olika ämnesområden så som rymd, kroppen, sinnen, vatten, ljus/skugga, snickeri med mera. Verkstan var jättefin och gav bra hjälp till den som behövde idéer. Man kunde ta verktygskörkort vilket uppskattades av femåringen. Hade varit ännu bättre om det funnits en personal i verkstan som kunde visa, inspirera och tipsa. Det fanns mycket personal tillgänglig så det borde inte vara några problem att bemanna vissa platser.

Två gånger under dagen hade de personalledd aktivitet för den som ville. Vi var med på första aktiviteten som var information om verktyg. Det var det enda på Balthazar som vi inte tyckte var så bra. Informationen var anpassad för vuxna inte för barn och var riktigt dåligt upplagt och genomfört. Hade gått att göra så mycket bättre utifrån ett barnperspektiv. 

Vi var alla jättenöjda med vår dag på Balthazar och kommer gärna åter igen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se