Parken Zoo
Annons
Reseberättelse:

Parken Zoo

(Sverige, Eskilstuna, Parken Zoo)

Aldabraskölpaddan

Berg- och dalbanan

Parkenbadet

Nöjesparken

Vi hade glädjen att bli testfamilj för Parken Zoo och en varm sommardag i juli styde vi kosan mot Eskilstuna. Vår familj bestående av mamma, pappa och två gossar i åldrarna 6 och 8 år, såg alla fram emot en dag i djurparken. Eftersom vi bor på Åland, bestämde vi oss för att åka till Sverige redan kvällen innan, för att komma i tid till parken. 

Skyltningen var aningen förvirrande. Vi följde skyltarna och kom till en parkering-som tydligen egentligen var parkenbadets parkering. Gångavståndet därifrån till själva huvudingången, var ju lite på längre sidan. För oss var det inget besvär. Men har man svårt att röra sig eller har små barn, så kanske man ska parkera vid entrén istället.

Parken öppnade kl 10 och inte långt därefter hittade vi oss fram. Vi möttes av trevlig personal och trots att biljetterna bråkade lite i apparaterna, så löstes allt på ett fint och vänligt sätt.

Direkt efter entrén möts man av Nöjesparken. Eftersom den öppnade först kl 12, så beslöt vi oss för att först gå och bekanta oss med alla de mäktiga och vackra djuren i Djurparken. Det fanns ett tåg som körde runt, där berättade de lite om djuren och stannade lite här och där. Men det var väldigt fullt. Vi tyckte också att det var trevligt att själv strosa runt i egen takt, så vi åkte aldrig med tåget. 

Variationen på djuren var väldigt stor. Det fanns allt ifrån skrämmande tigrar och jaguarer till söta små apor och klappvänliga djur på Lilla zoo. Djuret som överraskade mest var Aldabrasköldpaddan. Hela familjen faschinerades av dess storlek. 6 åringens favorit blev den kinesiska alligatorn och 8 åringen tyckte jaguaren var häftig. 

Lite här och där fanns det lekplaster med rutschkanor, klätterställningar och gungor. De flesta passande både små och större barn. Våra barn var ev lite på större sidan för dessa och åldern på de flesta barn man såg på lekplatserna var kanske 3-5år.

Runtomkring i parken fanns rastplatser där man kunde äta medhavd mat. Vill man hålla ner kostnaderna lite så är detta perfekt. Vi rekommenderar att man iaf tar med sig någonting att dricka, eftersom köerna är långa! Vi tog oss slush och dricka vid Barnens kiosk och där stod vi säkert 15min i en kö som ringlade sig ända ut. En varm dag är detta ganska lång tid. Det var bara en stackars tjej som jobbade där. Hon både tog emot beställningar, gjorde mat, serverade och stod i kassan.

Pga det varma vädret den dagen, så var aptiten inte så stor, så vi lunchade på Korvbaren. Det tog ganska långt tid att få mat, eftersom det även här bara var en tjej som jobbade. Priset på maten var helt rimligt och jämförbart med andra korvkiosker runtom i landet. I korvbaren fanns det korv i olika smaker, vilket gjorde att alla i familjen hittade sin favorit. Lite tillbehör till detta i form av pommes och mos samt dricka och vi var mätta och belåtna för att fortsätta mot nöjesparken. 

Nöjesparken var ganska liten och passar mindre barn. Barnen gillade Krokodilsafari samt tycke att äggkopparna och berg-och dalbanan var rolig, fastän de tyckte att den var lite liten. Alla karusellerna blev iaf prövade och alla fick vi oss några goda skratt och magpirr. Vi köpte några lotter och förståss lite glass och sockerdricka. Även här var köerna långa. 

Vi nöjde oss me snurrandet och gick och tittade på Tobbe Trollkarl, som uppträdde på stora scen. Efter många skratt var det dags att skynda oss till parkenbadet, för att hinna svalka oss efter en varm dag.

Parkenbadet var trevligt och rent. Aktivitetsbanan i stora bassängen var rolig för barnen och vi badade och solade ända tills parken stängde kl 18.

Eftersom vi hade parkerat vid parkenbadet-så blev det nu kort väg till bilen, så skall man avsluta dagen med bad, så är det ingen dum idé i slutändan att parkera där vi gjorde:)

Sammanfattning

En underbar dag för hela familjen. Man hinner med hela parken på en dag om man har på lite fart.

Vill man hinna bada ordentligt och har barn i rätt ålder för nöjesparken, så kan det bli lite stressig.

Vi tycker de kunde förlänga öppethållningstiderna till kl 20, iaf nöjesparken och badet under högsäsong!

Djurparken och parkenbadet passar alla åldrar! Nöjesparken passar 3-6 åringar. 

Mer personal borde finnas på restauranger och kiosker, för att minska köer och väntetid.

Toaletter är lätta att nå och rena.

Ren och fin park.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se