En dag på Astrid Lindgrens värld
Annons
Reseberättelse:

En dag på Astrid Lindgrens värld

(Sverige, Vimmerby, Astrid Lindgrens värld)

Villavillerkulla

Hemma hos Nils Karlsson Pyssling

15 augusti var det äntligen dags att åka till ALV. Klockan 7 på morgonen började vi våran resa neråt landet, det va jag min dotter 3år, systerdotter 16år, min syster med hennes tre barn på 14år, 12 år och 3år.

Vädret va på topp när vi kom fram. De första vi stötte på när vi kom in va Kling och Klang som kom cyklande, det tyckte de små var roligt. Vi bestämde oss för att börja med Villavillerkulla. Där va Pippi och Prussiluskan i full gång. Efter en stund fick vi gå in och titta i Pippis hus till 3åringarnas förtjusning. Rutshkanan vid Pippi va väldigt rolig och den skulle åkas om och om igen. Vi gick sen vidare till Ronja Rövardotter, spännande att gå i borgen. Vi åkte även en liten flotte.

Lunchen avnjöts med pannkaksbuffe. Perfekt till de små och lagom me folk. Men usch så mycket getingar de är ute nu.

Vi stannade till och tog lite lotter efter lunchen och sen blev de en liten stund på lekparken. Därefter gick vi till Katthult. Där träffade vi alla i Emil. 

Dagen började gå mot sitt slut och min lilla började bli trött och hade svårt att sitta still. Rutchkanan i ladan lockade mer, där hade hon roligt och åkte i massor.

Skulle nog satsa på att åka två dagar med tanke på dom små, med alla intryck blev dom snabbt trötta. Överlag tror jag att barn över 5år har absolut roligast där då dom lärt sig lite mer vilka alla figurer är.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se