Annons
Reseberättelse:

Orsa Rovdjurspark

(Sverige, Orsa, Orsa Rovdjurspark)

Vi är en familj med en kille på snart 5 år som besökte Orsa rovdjurspark. En lagom varm sommardag. Det ligger ca 15 min med bil upp på berget från Orsa. Det var mycket bilar men det märktes inte därinne. Stort. Vid kassan var shopen. Väl inne var det först en utställning, när vi kom ut var det som "stämplar", för barnen att se hur olika djurspår såg ut. Först såg vi Kodiakbjörnen som är bland den största i världen. Där fanns en hinderbana som var uppskattad. Det skulle finnas en järv vilket vi inte såg skymten av. En liten lekplats, Power word, innan isbjörnarna som låg och sov. Vi kom efter att de blivit matade, så kolla gärna upp när det är så ni får nog se dem bättre. Korvkiosk fanns här. Där inne var det en intressant utställning och en uppstoppad isbjörn. Nu börjar det gå uppför. Vi såg 3 snöleoparder, jättefina. Ännu en stigning upp till den fina toppstugan och lite mat, något dyrt. Så såg vi när de pratade om och sen matade tigrarna. Häftigt. Därefter kom björnar, tror det var 5 björnbarn. Jättefin utsikt. Det avslutades med en liten lekpark och vi fick turen att se vargungarna.

Ganska högt pris för att gå in och ev inte få se alla djur. Man måste orka gå uppför. Matsäck rekommenderas. Inte en allför varm dag, för dig själv, men djuren ligger mest och sover då.

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Gratis Fun Slush till barnen!
Fri entré för ett barn per familj på Djurs Sommerland
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Blomsterparken på Jesperh...
Danmark
High Chaparral
Småland
Universeum
Göteborg
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se