Givskud zoo
Annons
Reseberättelse:

Givskud zoo

(Danmark, Givskud, Givskud zoo)

Vi fick chansen att få uppleva Givskud zoo i Danmark. Djurparken ligger väldigt nära Legoland, så vi kombinerade dessa besök.

I Givskud zoo kan man köra in med egen bil i parken. Det finns fyra större områden i parken, med tillhörande parkeringsytor. Väldigt bra om man har svårt att röra sig. Och även för barnfamiljer, som kanske annars varit tvungen att bära med sig eventuella ombyten och picknick genom hela parken. Vill man inte ta in sin egen bil, kan man åka safaribuss. Vilket var precis vad vi gjorde!

Genom de olika safariområderna måste man åka bil eller buss, eftersom djuren går fritt där. I safaribussen hade vi med en guide. Åker man egen bil kan man få med sig en CD-skiva med en förinspelad guidning. Det var väldigt häftigt att få se djuren på nära håll. Det fanns giraffer, zebror, antiloper och lamor för att nämna några. Och så lejon. Av guiden fick vi veta att lejonen matas en gång i veckan, på lördagarna. Vi var där en fredag, så troligtvis var de väldigt hungriga då...

Efter bussturen var det fritt fram att upptäcka parken själv. Vi tittade på bland annat apor och lemurer. Man kunde gå fritt bland djuren, på en markerad stig. 

En häftig grej var dinosaurieparken. Där kunde man se hur dinosaurierna hade sett ut, i verklig storlek. Vår 5-åriga dotter tyckte att dinosaurierna var läskiga, medan sonen på 8 år tyckte att det var det bästa med hela parken!

Det fanns en hel del lekparker överallt i parken. Massor av klätterställningar i olika utföranden och storlekar. Det fanns också en studsmattepark och trampbilar. Dessutom kunde man leka arkeolog vid dinosaurierna. Så det fanns ingen brist på aktiviteter åtminstone!

Däremot är vi lite besvikna på maten. Vi valde att äta på ett hamburgerställe. Där fanns alternativen hamburgare, kycklingburgare eller korv med bröd. Samtliga rätter serverade med pommes fritt. Jag som vegetarian fick erbjudandet att endast äta bröd med sallad... Däremot kunde man få glutenfritt bröd, om man ville. Det fanns också en restaurang med buffé, kan tänka mig att utbudet var lite större där. Hade vi vetat att de vegetariska alternativen var si sådär, hade vi nog tagit med egen picknick. För det fanns gott om ytor för det! 

Allt som allt var det en trevlig upplevelse. Ett bra komplement att kombinera med Legoland. Med trötta men nöjda barn tog vi kvällsbåten över till Göteborg från Fredrikshavn samma kväll. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se