Testfamilj Knuthenborg Safaripark augusti 2016
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Knuthenborg Safaripark augusti 2016

(Dannmark , Maribo, Knuthenborg Safaripark)

Vi hade lyckan att bli testfamilj för ett besök på Knuthenborg Safaripark, ett annorlunda äventyr där man kommer djuren nära på ett ovanligt sätt. Vi är en familj med tre barn på 10, 5 och 2 år och besökte parken en varm dag i slutet av augusti.

Området är fantastiskt, med fin natur och fina byggnader. Till största delen kör man runt i parken med bil, men det finns möjlighet till att klappa en del av djuren och att komma riktigt nära andra, sittandes i bilen. När man först kör in i parken får man en karta och en broschyr med information om vilka djur som finns vart och möjliga vägar att ta sig runt.

Hela familjen tyckte det var spännande med besök hos "farliga" vargarna och tigrarna, trots att de mest låg stilla. Aporna var lite mer aktiva och barnen på 5 och 10 år tyckte det var kul att åka den kostnadsfria ”apbussen”. Innan man hoppade på bussen fick man med sig lite mat att mata aporna med under tiden bussen körde, vilket var en succé då aporna hängde lite överallt kring bussen.

Förmodligen är det en del köer under högsäsong både till apbussen, tigrarna och vargarna, vilket innebär att det kan vara en idé att besöka dessa djur innan parken har som flest besökare, observera att det är lite olika öppettider för besök hos dessa djur.

Behöver man göra av med lite mer energi finns Limpopoland, med bland annat en stor naturlekplats, vattenlekplats och andra aktiviteter, bara Limpopoland hade kunnat underhålla våra barn under många timmar. 

Det enda som vi inte tyckte var bra under vårt besök, var maten på ”restaurangen”, vi hade helt missat att ta med oss picknick, vilket vi starkt rekommenderar vid ett besök på Knuthenborg Safaripark. Det finns massor av bord uppställda runt om i parken vid härliga omgivningar. Om man missat picknick och behöver äta rekommenderar vi att man äter utanför parken.   

Besöket uppskattades av alla, dock minst av 2 åringen som förmodligen hade varit lika nöjd på en vanlig lekplats. Det är helt klart en annorlunda upplevelse och vi kommer säkert återvända till denna fina park om något år.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se