Maserhallen & Aquanova
Annons
Reseberättelse:

Maserhallen & Aquanova

(Sverige, Borlänge, Maserhallen & Aquanova)

Startade vår utflykts trip från Leksand. Det är drygt 4 mil med bil. Väl framme vid Maserhallen och Aqua nova i Borlänge fanns det gott om parkeringsplatser. Även om man tog parkeringsplatserna längst bort så var det väl inte mer än 50 meter att gå. 

Vi var där tidigt, när de öppnade och då var det inte så mycket folk. Det var smidigt att betala och komma in. Man fick en "tag"  som man använde för attf å tillgång in till själva "äventyrsbadet". Man behöver ha hänglås med sig till sina omklädningskåp. Har man inget går det att köpa i entreen.

Omklädningsrummen tycker vi var helt ok. Duscharna kanske hade något kallt vatten (i vissa). Fanns även en liten bastu.

Det finns en simbassäng. Den var bara öppen halva , då det bedrevs simundervisning iresterande del. Det finns även hopptorn. Det var stängt till en början men öppnade efter någon timme. Barnen tyckte vattentemperaturen var ok.

Det finns även en barnbassäng. Inget märkvärdigt. Den såg helt vanlig och enkel ut. Där var vi av naturliga skäl inte då våra ungdomar är 13,15 år.

Inne i själva äventyrsbadet är det ganska skönt i luften. Modern i familjen , 46 år tycker det är kallt nästan jämt, men även hon kunde gå omkring därinne utan att frysa.

Attraktionerna består av 3 olika vattenrutchkanor. En svart ganska långsam, där är det mörkt när man åker. En ganska bred röd-gul lång, där man även kunde åka på ringar. Sen finns det även en smal men väldigt snabb. De Alla i familjen föredrog den breda rödgula.

Sedan finns det än vattenfors. För några år sedan när barnen var mindra tyckte vi den var hemskt spännande ocg äventyrlig men nu hade barnen vuxit till sig, visst var den väl rolig att åka några åk i men inte mer.

Man kan även simma ut i en utomhuspool. Den är inte stor. Men när vi var där så var det inte så mycket folk så det blev inte trångt. Väl där ute i poolen så är det som en "jetström" som gör att man kan glida runt av bara farten. 

Inne i anläggningen är det uppbyggt med lite stenmurar och konstgjorda palmer. Fint men känns ändå att det behövs snart en renovering.

Finns även ett "mini"land för de allra minsta. Där var det pirat tema.

Bubbelpoolen var mammans favorit. Där var det varmt och skönt. Men här blev det ganska snabbt fullt. Om det hade varit mer gäster så hade det nog inte varit så bra.

Vågmaskinen var i gång en gång i timmen en liten kort stund.

Summan av alltihop var att vi hade några trevliga timmar men vi konstaterade att stället är nog bäst för barnfamiljer med barn mellan 5-11 år.

Det fanns en restaurang men den nyttjade vi aldrig.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se