Familjetripp till Tycho Brahe
Annons
Reseberättelse:

Familjetripp till Tycho Brahe

(Danmark, Köpenhamn, Tycho Brahe Planetarium)

Skelettmaskin

Tyngder

Filmtajm

Vi besökte Tycho Brahe på vår första semesterdag. Vi hade tagit tåget från Malmö till Köpenhamn, och det tog oss ungefär 10 minuter att ta oss dit till fots.

Våra flickor är 8 och 10 år och hade läst lite om planeter innan och gillar att gå på sådana här museum. De tyckte mycket om att testa och känna på allt som gick. 

Vi såg även en show där de visade hur olika gaser fungerade på de olika planeterna. Detta skulle dock ha varit mer intressant om vi hade förstått danska, så våra barn tappade intresset även om vi försökte översätta det vi förstod löpande.

Vi såg även en film om Det vilda Amerika, en film som varade i ca 1 timma, en film om en resa i nationalparkerna. Innan den filmen fick man även se en kort film om planeterna, den uppskattades mycket av barnen. 

Barnen uppskattade besöket, förutom filmerna så uppskattade de även stjärnhimlen, tyngderna och speglarna där man kunde se sitt skelett. Men besöket skulle ha gett mycket mer om de hade kunnat mer engelska eller danska.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se