Odense Zoo
Annons
Reseberättelse:

Odense Zoo

(Danmark, Odense, Odense Zoo)

Sommar. Öresundsbron över till Danmark och sedan fortsatt färd mot Odense. Färden går relativt snabbt trotts otåliga barn i bilen. Målet är Odense Zoo.

Väl framme i Odense är det lätt att hitta. Resmålet är väl utmärkt med vägskyltar. Parkeringen ligger en kort promenad från entrén till djurparken. Parkering sker utan parkeringsavgift.

Dagens väder är tyvärr ostadigt. Troligtvis påverkar det kön in som inte är överdrivet lång. Då vi redan har biljetter går vi förbi kön och kommer snabbt in.

Innanför entrén möts man direkt av djur och naturligtvis en shop med diverse souvenirer. Här finns också uthyrning av skrindor. Vi tar en karta för att lättare kunna orientera oss. Kartan är överskådlig och det är lätt att hitta

Parken är, som vi upplever det, uppbyggt runt ett genomgående tema. Det handlar mycket om bevarande av arter, risk för utrotning och tjuvjakt. Det finns mycket information vid djuren och även mellan dessa.

Djurparken är belägen i en skön park som går i olika teman. Rakt igenom parken slingrar sig en bredare å som också trafikeras av olika båtturer. Vattnet ger en lummig och skön känsla åt parken.

Man måste äta också. Detta kan göras i olika prisklasser. Vid ingången finns en lite dyrare restaurang. Vi skummade igenom menyn. Här är det buffé som gäller. Det finns priser för barn men som sagt, lite dyrare. Intrycket utifrån är bra. Det ser trevligt och bra ut.

Lite längre in i parken finns ett snabbmatställe. Flera rätter och alternativ finns. Man hittar även de i Danmark så populära barnlunchboxarna. Här får man själv plocka ihop sin barnlunchbox och lägga i det man vill att barnen ska äta. Här finns också en bra meny med olika sorters hamburgare vilket vi alla beställde. Maten kom fort och var god. Ett skyfall fick oss att stanna upp en stund men vad gör det när det nästa sekund är strålande sol.

Vi letar oss runt i parken. Här finns många inhägnader med ett rikt djurliv. Djuren ser ut att må bra och man kommer riktigt nära. Det finns även lekplatser och liknande aktiviteter runt om i parken.

När vi var som varmast tog vi oss in i en av byggnaderna. En fuktig tryckande värme slog emot oss. Men det var det verkligen värt. Att få se Sjökor leka runt i vattnet med Arapaimor simmandes majestätiskt bredvid var något som fick våra livliga barn häpna och tysta. Varma och törstiga kom vi in i nästa avdelning. Här sjönk temperaturen snabbt och skönt. Pingviner, utbrast barnen.

Hur kan man då sammanfatta detta besök? Odense Zoo är ett trevligt mellanstort zoo. Det är lätt att ta sig runt. Miljön gör att man inte ser vad som finns bakom nästa sväng vilket gör det spännande. Informationsskyltarna är mycket bra och temat om tjuvjakt ger mig som vuxen något att fundera på. Barnen var mycket nöjda, likaså vi vuxna. Kort sagt, ett över lag bra medelstort zoo med bra utbud. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se